Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Δροσιστικό παγωτό φιστίκι για καλοκαιρινά απογεύματα



Συστατικά

  • 200 γρ. φιστίκια Αιγίνης χωρίς κέλυφος και έξτρα για σερβίρισμα
  • 250 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 2 κ.γ. κορν φλάουρ
  • 600 γρ. γάλα 3,5 % λιπαρά
  • 600 γρ. γάλα εβαπορέ
  • 4-5 κ.σ. ανθόνερο
  • 3-4 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής πράσινο

 

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Χτυπάμε στο πολυμηχάνημα τα φιστίκια και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν σκόνη.
  • Προσέχουμε να μη τα παραχτυπήσουμε γιατί τα φιστίκια θα βγάλουν λάδι και μαζί με τη ζάχαρη θα γίνει μια κρέμα και δεν το θέλουμε αυτό.
  • Ρίχνουμε μέσα στο πολυμηχάνημα το κορν φλάουρ ανακατεμένο σε 1 κ.σ. από το γάλα και ανακατεύουμε για 1 λεπτό ώστε να πάρουμε μία λεία πάστα.
  • Σε μία κατσαρόλα ανακατεύουμε τα υπόλοιπα γάλατα και τα φέρνουμε σε βρασμό σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας για να μην κολλήσουν.
  • Μόλις βράσουν, ρίχνουμε μέσα το μείγμα με τα φιστίκια, ανακατεύουμε πολύ καλά με τη βοήθεια ενός σύρματος και όταν το μείγμα έρθει ξανά σε βρασμό σιγοβράζουμε για 5 λεπτά μέχρι το μείγμα να αρχίσει να πήζει (θα συνεχίσει να πήζει όσο κρυώνει).
  • Εκτός φωτιάς ρίχνουμε το ανθόνερο, το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε καλά.
  • Στο σημείο αυτό δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται προσθέτουμε επιπλέον χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανθόνερο.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το σκεπάζουμε με δύο μεμβράνες. Η πρώτη ακουμπάει πάνω στην επιφάνεια της κρέμας μας έτσι ώστε να παρεμποδιστεί ο σχηματισμός πέτσας. Με την δεύτερη κλείνουμε από πάνω καλά το μπολ.
  • Αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει καλά πριν το βάλουμε στην παγωτομηχανή ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή της.
  • Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή βάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό δοχείο στην κατάψυξη για 4 ώρες ανακατεύοντας με ένα κουτάλι κάθε μία ώρα για να μη δημιουργηθούν κρυσταλλάκια.
  • Πριν το σερβίρουμε το βγάζουμε από την κατάψυξη για 20 λεπτά. Πασπαλίζουμε με φιστίκια και σερβίρουμε.

 

Πηγή κειμένου: 

akispetretzikis.gr