Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Δροσιστικές προτάσεις για κοκτέιλ στο μπαλκόνι σας



Οι καλύτερες και πιο αγαπημένες συνταγές για καλοκαιρινά κοκτέιλ! Αυτό που χρειάζεστε είναι ένα shaker ή ένα μπλέντερ, πάγο και πολύ όρεξη για μεθυστικές δημιουργίες.

Daquiri
Το κοκτέιλ των διανοούμενων! Λίγοι γνωρίζουν ότι το βασικό συστατικό του ντάκιρι είναι το λευκό ρούμι, το λάιμ και η ζάχαρη. Κάντε τη διαφορά με αυτή τη συνταγή για ντάκιρι φράουλας. Κάτι θα ήξερε εξάλλου και ο Ernest Hemingway ο οποίος ήταν φανατικός daquiri lover.

Υλικά
20 ml Schnapps φράουλα
40 ml ρούμι
40 ml χυμός φράουλας
1 κ.γλ. ζάχαρη

Εκτέλεση
Χτυπάμε όλα τα υλικά με πάγο σε μπλέντερ και στραγγίζουμε σε ένα ποτήρι κοκτέιλ.

............................................................................................................................

Bellini Ροδάκινο
Για πιο επίσημες καταστάσεις, αυτό το κοκτέιλ σαμπάνιας έχει αγαπηθεί από τους λάτρεις των αφρώδων οίνων και των γλυκών ποτών. Προσοχή γιατί ζαλίζει εύκολα!

Υλικά
2 ροδάκινα ώριμα και γλυκά
250 ml Prosecco πολύ παγωμένο
2 φραμπουάζ
2 σταγόνες λεμόνι
2 πρέζες ζάχαρη
πάγος τριμμένος

Εκτέλεση
Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τα ροδάκινα και αφαιρούμε το κουκούτσι. Στη συνέχεια πολτοποιούμε τα φρούτα.
Ισομοιράζουμε σε δύο ποτήρια τον πολτό φρούτου, προσθέτουμε σε κάθε ποτήρι από 1 πρέζα ζάχαρη και 1 σταγόνα χυμό λεμονιού κι ανακατεύουμε.
Γεμίζουμε τα ποτήρια με πάγο και Prosecco. Γαρνίρουμε κάθε ποτήρι με ένα φραμπουάζ.
Για 2 ποτήρια

............................................................................................................................

Appletini
Μαρτίνι και πράσινο μήλο ίσον το γνωστό appletini ή αλλιώς apple martini. Γλυκό όσο πρέπει, πείθει και τους αμετανόητους fans του κλασικού μαρτίνι να κάνουν μια στροφή στην καριέρα τους.

Υλικά
50 ml βότκα
20 ml σιρόπι
πράσινο μήλο
15 ml λικέρ μήλου

Εκτέλεση
Ανακινούμε σε shaker με πάγο όλα τα υλικά πολύ καλά. Διπλοσουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι Martini και γαρνίρουμε με τη φέτα από πράσινο μήλο στο χείλος του ποτηριού.

Πηγή κειμένου: 

thatslife, mamapeinao