Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Cheesecake με λευκή σοκολάτα και raspberries



Συστατικά

Για τη βάση

  • 300 γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για τη γέμιση

  • 250 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 180 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 αυγά μεσαία
  • χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ
  • 30 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 150 γρ. λευκή κουβερτούρα
  • 150 γρ. φρέσκα raspberries

Για το σερβίρισμα

  • 450 γρ. μαρέγκα
  • 100 γρ. φρέσκα raspberries

 

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη βάση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
  • Βάζουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια τα μπισκότα και χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν και γίνουν σκόνη.
  • Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να απορροφηθεί από τα μπισκότα.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα 27 εκ. με αποσπώμενη βάση και το απλώνουμε με τα χέρια μας.
  • Ψήνουμε για 10 λεπτά.

Για τη γέμιση

  • Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το γιαούρτι, τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί το τυρί κρέμα.
  • Παίρνουμε το μείγμα που έχει μείνει στα τοιχώματα με μία μαρίζ και προσθέτουμε τα αυγά, το ξύσμα και τον χυμό από το λάιμ, το αλεύρι, το αλάτι και χτυπάμε 5-6 λεπτά μέχρι να αφρατέψει η κρέμα.
  • Μεταφέρουμε την κρέμα στην ψημένη βάση και προσθέτουμε τη λευκή κουβερτούρα σε κομμάτια και τα raspberries.
  • Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 150ο C και ψήνουμε για 40 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  • Απλώνουμε με ένα κουτάλι όλη τη μαρέγκα σε όλη την επιφάνεια του cheesecake. Βάζουμε από πάνω τα raspberries.
  • Καίμε με το φλόγιστρο για να πάρει χρώμα η μαρέγκα και σερβίρουμε.

 

Πηγή κειμένου: 

akispetretzikis.com