Κεφτεδάκια με κριθαράκι στον φούρνο
Για τα κεφτεδάκια:
-
500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
-
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί (κατά προτίμηση με προζύμι)
500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί (κατά προτίμηση με προζύμι)
Υλικά
600 φρέσκες πατάτες μικρές ή μετρίου μεγέθους
2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
2 αβγά βρασμένα
2 κλωναράκια σέλερι
2 τρυφερά φρέσκα κρεμμυδάκια
2 αγγουράκια τουρσί
1 κ.σ. απαλή μουστάρδα
2 κ.σ. μαγιονέζα
2 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
2 κ.σ. ξίδι
1 κ.σ. άνηθο
½ κ.γ. γλυκιά πάπρικα
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Υλικά
3 μεγάλες κονσέρβες τόνου σε νερό
2 αυγά
2κ.γ. χυμό από λεμόνι
10κ.σ. γαλέτα
3κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
3κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 πρέζα μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Φτιάξτε ένα θρεπτικό κυρίως γεύμα!
Υλικά:
250 γρ. ρύζι
400 γρ. ρεβίθια, βρασμένα
1/3 κούπα ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο
1 φύλλο δάφνης
650 ml νερό ή ζωμό λαχανικών
χυμό από 1 λεμόνι
1/2 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
αλάτι
Υλικά
Υλικά
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1/2 φλ. τσαγιού πελτέ ντομάτας
300 γρ. ξινή κρέμα
3 φλ. τσαγιού μακαρόνια (κοφτά κατά προτίμηση)
1/4 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση