Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Ζητείται απόσυρση της διαφήμισης με την Άντζελα και στην Κύπρο!



Δεν λένε να κοπάσουν οι αντιδράσεις που προκαλεί η προβολή τηλεοπτικής διαφήμισης γνωστής εταιρείας με πρωταγωνίστρια τηνΆντζελα Δημητρίου, κατά την οποία η γνωστή τραγουδίστρια ζητά από συμπρωταγωνιστή της να τσουγκρίσουν αβγά, λέγοντάς του «χτύπα, χτύπα σαν άντρας».  

Όπως αναφέρει, σε γραπτή ανακοίνωσή της, η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων και Πρόεδρος του Εθνικού Μηχανισμού για τα Δικαιώματα της Γυναίκας Ιωσηφίνα Αντωνίου «η προβολή σεξιστικού λόγου και μηνυμάτων μέσω των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης συμβάλλει στη διαιώνιση αναχρονιστικών αντιλήψεων και κοινωνικών στερεοτύπων γύρω από τους ρόλους των δύο φύλων, προάγοντας την ίδια στιγμή την έμφυλη βία, η οποία, με βάση την εθνική νομοθεσία, αποτελεί ποινικό αδίκημα, αλλά και κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Η Επίτροπος υποστηρίζει επίσης ότι, όπως καταδεικνύεται μέσα από ευρωπαϊκές, αλλά και διεθνείς έρευνες, το φαινόμενο της έμφυλης βίας, το οποίο ταλανίζει τις σύγχρονες κοινωνίες, προκαλείται κυρίως από τις ιστορικά άνισες σχέσεις ισχύος μεταξύ ανδρών και γυναικών, καθώς και τα στερεότυπα που δημιουργούν διακρίσεις σε βάρος των γυναικών. Η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων χαρακτηρίζει τη διαφήμιση «προσβλητική για το γυναικείο φύλο» και ζητεί άμεσα την απόσυρσή της.  

«Η Επίτροπος έχοντας θέσει την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και την εξάλειψη των στερεοτύπων και των κοινωνικών προκαταλήψεων μεταξύ των υψηλών της προτεραιοτήτων, θα συνεχίσει να εργάζεται με απώτερο στόχο την επίτευξη πλήρους και ουσιαστικής ισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών» αναφέρεται στην ανακοίνωση.   Ο «Φ» προσπάθησε χθες να επικοινωνήσει με ανώτατο στέλεχος της εταιρείας, την οποία διαφημίζει η Άντζελα Δημητρίου, προκειμένου να εξασφαλίσει τη θέση της εταιρείας για το θέμα που έχει προκύψει, όμως δεν υπήρξε ανταπόκριση.