Τρίτη 18 Ιουνίου 2024 -

Ζελένσκι: Αν η Κίνα συμμαχήσει με τη Ρωσία, θα ξεσπάσει παγκόσμιος πόλεμοςΤον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε σήμερα ο Ουκρανός Πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Κίνα, προειδοποιώντας την πως θα ξεσπάσει παγκόσμιος πόλεμος στην περίπτωση που το Πεκίνο υποστηρίξει τη Ρωσία στον πόλεμο που διεξάγει εναντίον της Ουκρανίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, σε συνέντευξή του στη Γερμανική Εφημερίδα, Die Welt, προειδοποιεί την Κίνα να μη συμμαχήσει με τη Ρωσία.

Τι αναφέρει

«Για εμάς είναι σημαντικό η Κίνα να μην υποστηρίξει τη Ρωσική Ομοσπονδία σ’ αυτό τον πόλεμο. Στην πραγματικότητα θα ήθελα η Κίνα να είναι με τη δική μας πλευρά. Προς το παρόν, ωστόσο, δεν πιστεύω πως αυτό είναι δυνατό. Όμως θεωρώ πως είναι ευκαιρία για την Κίνα να κάνει μια ρεαλιστική αξιολόγηση αυτού που συμβαίνει εδώ», προσέθεσε. «Επειδή, αν η Κίνα συμμαχήσει με τη Ρωσία, θα υπάρξει ένας παγκόσμιος πόλεμος και πιστεύω πως η Κίνα το γνωρίζει», τόνισε ο Ζελένσκι στη συνέντευξή του.

Ο Ζελένσκι έκανε τα σχόλια αυτά καθώς η Κίνα δήλωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι σε θέση να διατυπώνουν απαιτήσεις, μετά την προειδοποίηση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, το Σαββατοκύριακο, προς τον Κινέζο ομόλογό του να μην προμηθεύσει όπλα στη Ρωσία για τον πόλεμό της στην Ουκρανία.