Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

die welt



Ζελένσκι: Αν η Κίνα συμμαχήσει με τη Ρωσία, θα ξεσπάσει παγκόσμιος πόλεμος

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε σήμερα ο Ουκρανός Πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Κίνα, προειδοποιώντας την πως θα ξεσπάσει παγκόσμιος πόλεμος στην περίπτωση που το Πεκίνο υποστηρίξει τη Ρωσία στον πόλεμο που διεξάγει εναντίον της Ουκρανίας.



Die Welt: Ο Ερντογάν θέλει να κατακτήσει τα Βαλκάνια, αλλά αποτυγχάνει

«Η Τουρκία αναζητά περισσότερη επιρροή στη Nότιο-ανατολική Ευρώπη αλλά, αν και σημείωσε μεγάλη πρόοδο τα προηγούμενα χρόνια, τώρα βρίσκεται σε τέλμα» εκτιμά η γερμανική Die Welt σε άρθρο με τίτλο «Πώς ο Eρντογάν θέλει να κερδίσει τα Βαλκάνια αλλά αποτυγχάνει».



Die Welt: Ξεχάστε τον κόσμο όπως τον ξέρατε - Καμπανάκι για την κλιματική αλλαγή

«Καταιγίδες, έντονες βροχοπτώσεις, καύσωνες - ακόμα και σήμερα βλέπουμε τις πρώτες συνέπειες της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Η νέα έκθεση της IPCC είναι σαφής: Η ανθρωπότητα πρέπει να δράσει άμεσα. Η ζωή θα αλλάξει αποφασιστικά» αναφέρει η έκθεση του Διακυβερνητικού Πάνελ του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή.



Die Welt: Διάσωση τραπεζών στην Ελλάδα με έξοδα φορολογουμένων;

Ο γερμανικός Τύπος αναφέρεται στις ισχυρότατες πιέσεις που δέχονται οι μετοχές του ελληνικού τραπεζικού κλάδου στο Χρηματιστήριο Αθηνών. «Αναταράξεις στην Ελλάδα – υπό συζήτηση μια Bad Bank», σχολιάζει στον τίτλο σχετικού της δημοσιεύματος η Frankfurter Allgemeine Zeitung.



Die Welt: Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους προς το συμφέρον και της Γερμανίας

«Παρά τις επικριτικές φωνές στη Γερμανία, η αναδιάρθρωση του χρέους για την Ελλάδα είναι επίσης προς το συμφέρον της Γερμανίας» γράφει στην Die Welt ο Μαρτσελ Φράτσερ Πρόεδρος του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (DIW Berlin) και καθηγητής Μακροοικονομίας και Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Humboldt του Βερολίνου.



Die Welt: Δεν συμφώνησε ποτέ για τον ΦΠΑ στα νησιά η Μέρκελ

Στο παρασκήνιο πίσω από την απόφαση για τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στο αν υπήρξε συμφωνία Τσίπρα - Μέρκελ και στο τι διημείφθη στη μεταξύ τους συνάντηση αναφέρεται σε δημοσίευμά της η Die Welt.