Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Κινα



H Κίνα στηρίζει το σχέδιο απόφασης του ΟΗΕ και ζητά «άμεση κατάπαυση του πυρός» στη Γάζα

Ότι στηρίζει το νέο σχέδιο απόφασης που θα τεθεί προς ψήφιση αργότερα, σήμερα, Δευτέρα 25 Μαρτίου στο Συμβούλιο Ασφαλείας και ζητεί «άμεση» κατάπαυση του πυρός στη Γάζα ανακοίνωσε η Κίνα.

«Η Κίνα στηρίζει αυτό το προσχέδιο απόφασης και συγχαίρει την Αλγερία και τις άλλες αραβικές χώρες για τη σκληρή τους δουλειά», δήλωσε ο Λιν Ζιάν εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.



Ρωσία και Κίνα καταγγέλλουν ως «ανεπαρκές» και «υποκριτικό» το αμερικανικό σχέδιο κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα

Βέτο άσκησαν Ρωσία και Κίνα στο ψήφισμα των ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για εκεχειρία στην Λωρίδα της Γάζας.



Bloomberg: Η Κίνα και η Ρωσία κατέληξαν σε συμφωνία με τους Χούθι για τη ναυσιπλοΐα στην Ερυθρά Θάλασσα

Οι Χούθι της Υεμένης είπαν στην Κίνα και τη Ρωσία ότι τα πλοία τους μπορούν να περνούν από την Ερυθρά Θάλασσα και τον κόλπο του Άντεν χωρίς να δέχονται επιθέσεις, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Bloomberg.



ΥΠΑΜ Ταϊβάν: «Τις τελευταίες 24 ώρες εντοπίσαμε 32 κινεζικά μαχητικά αεροσκάφη γύρω από το νησί»

Το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν, ανακοίνωσε πως τις τελευταίες 24 ώρες, εντοπίστηκαν γύρω από το νησί 32 κινεζικά στρατιωτικά μαχητικά αεροσκάφη.



Η Κίνα κατασκεύασε πυρηνικό αντιδραστήρα για ταξίδια στον Άρη

H Κίνα, κατασκεύασε ένα διαστημικό πυρηνικό κινητήρα ύψους 20 ορόφων με σκοπό να πραγματοποιήσει αποστολές στον Άρη διάρκειας τριών μηνών.



Το Πεκίνο συγχαίρει τον Βλαντίμιρ Πούτιν για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές

Η Κίνα συνεχάρη σήμερα τον Βλαντίμιρ Πούτιν μετά τη χθεσινή νίκη του στις προεδρικές εκλογές στη Ρωσία, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών «θα συνεχίσουν να προοδεύουν» τα επόμενα χρόνια.