Σάββατο 27 Ιουλίου 2024 -

Κινα



Η Μόσχα κατηγορεί την Ουάσινγκτον ότι κλιμακώνει την ένταση στην Αρκτική

Η Ρωσία κατηγόρησε σήμερα την Ουάσινγκτον ότι κλιμακώνει την ένταση στην Αρκτική και απέρριψε τους ισχυρισμούς του αμερικανικού στρατού ότι η αύξηση της συνεργασίας μεταξύ της Ρωσίας και της Κίνας στην περιοχή μπορεί να επηρεάσει την περιφερειακή σταθερότητα.



Οι ΗΠΑ ανησυχούν για τη συνεργασία Ρωσίας-Κίνας στην Αρκτική

Το αμερικανικό Πεντάγωνο προειδοποίησε χθες Δευτέρα εναντίον της ενίσχυσης της συνεργασίας της Ρωσίας και της Κίνας στην Αρκτική, καθώς η κλιματική αλλαγή σταδιακά μετατρέπει την περιοχή αυτή σε πεδίο ανταγωνισμών, τόσο ως προς τις θαλάσσιες οδούς, όσο και ως προς τους φυσικούς πόρους.



Γιατί η Κίνα έμεινε ανεπηρέαστη από το ψηφιακό blackout και τις «μπλε οθόνες»

Ενώ εκατοντάδες χιλιάδες εταιρείες σε ΗΠΑ και Ευρώπη βρέθηκαν την περασμένη Παρασκευή αντιμέτωπες με μια πρωτόγνωρη διακοπή των λειτουργικών συστημάτων τους, που επηρέασε αεροδρόμια, ξενοδοχεία και νοσοκομεία παγκοσμίως, η Κίνα έμεινε σε μεγάλο βαθμό ανεπηρέαστη.



Ο Τράμπ θα αποσύρει άμεσα τις ΗΠΑ από το ουκρανικό ζήτημα

Αν εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ στις επερχόμενες εκλογές ο Ντ. Τράμπ, το πρώτιστο μέλημα του είναι να απομακρύνει τις ΗΠΑ από το ουκρανικό ζήτημα και να ρίξει το βάρος της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, στο να εμποδίσει την γεωπολιτική εξάπλωση της Κίνας.



Κοινή άσκηση Λευκορωσίας και Κίνας στέλνει σαφές μήνυμα προς το ΝΑΤΟ

Μεγάλη στρατιωτική άσκηση Κίνας και Λευκορωσίας πραγματοποιήθηκε πολύ κοντά στα πολωνικά σύνορα.  Κινέζοι αλεξιπτωτιστές επιχείρησαν μαζί με τον Στρατό της Λευκορωσίας στο σύνορο μεταξύ Πολωνίας-Λευκορωσίας, στέλνοντας έτσι ένα πολύ σαφές μήνυμα στο ΝΑΤΟ πως η Κίνα θα εμπλακεί ενεργά εάν ξεσπάσει πόλεμος στην Ευρώπη.



Κίνα: Επιχείρησε να περάσει λαθραία πάνω από 100 φίδια που κουβαλούσε στις τσέπες του παντελονιού του

Ένας άνδρας συνελήφθη στην Κίνα επιχειρώντας να περάσει λαθραία στη χώρα περισσότερα από 100 ζωντανά φίδια τα οποία κουβαλούσε στις τσέπες του παντελονιού του, ανακοίνωσαν οι αρχές.