Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024 -

Ζαχάροβα: «Ακόμα και οι σύμμαχοι του Ε.Μακρόν δεν μπορούν να καταλάβουν από πού προέρχονται οι επιθετικές δηλώσεις του»Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου σχετικά με την πιθανή αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία, τονίζοντας πως «ακόμα και οι σύμμαχοι του προέδρου Μακρόν δεν μπορούν να καταλάβουν από πού προέρχονται οι επιθετικές δηλώσεις του».

Παράλληλα ανέφερε πως «πολύ συχνά οι σύμμαχοι της Γαλλίας όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία, προσπαθούν καταλάβουν τι εννοεί η γαλλική ηγεσία, χωρίς να παίρνουν μια άμεση απάντηση».

Υπενθυμίζεται, ότι ο Γάλλος πρέσβης στη Μόσχα κλήθηκε στο υπουργείο για να δώσεις εξηγήσεις σχετικά με τις δηλώσεις του Μακρόν, όπου του επισήμαναν ότι «η γραμμή που ακολουθεί το Παρίσι είναι καταστροφική».

Το ρωσικό ΥΠΕΞ τόνισε δε, ότι οι προσπάθειες της Γαλλίας να δημιουργήσει «στρατηγική αβεβαιότητα» για τη Ρωσία, με δηλώσεις για πιθανή ανάπτυξη στρατευμάτων στην Ουκρανία, δεν θα πετύχουν.

«Παρόλα αυτά, αυτές οι δηλώσεις δεν είναι μόνο αμφιλεγόμενες, εννοώ τις δηλώσεις Μακρόν και του ανώτατου αξιωματούχου της άμυνας, αλλά και του κορυφαίου διπλωμάτη. Είναι επίσης πολύ επιθετικές, και αυτός ήταν και ο λόγος για την κλήση του πρέσβη», υποστήριξε η Ζαχάροβα.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία θα αναπτύξει νέους πυραύλους μεσαίου και μικρού βεληνεκούς, υποστηρίζοντας ότι η απόφαση ωθήθηκε από αναφορές ότι οι ΗΠΑ μεταφέρουν παρόμοια πυραυλικά συστήματα στην Ευρώπη και την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.