Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 -

Μαρία Ζαχάροβα



Κρεμλίνο: «Γνωρίζουμε την πίεση των ΗΠΑ σε Ελλάδα-Κύπρο για να αναγνωριστεί η ουκρανική σχισματική εκκλησία»

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα αναφέρθηκε στο ζήτημα των σχέσεων της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Κύπρο και την παρέμβαση των ΗΠΑ σε αυτές.



Ζαχάροβα για υπόθεση Σκρίπαλ: «Τρολάρισμα σε θεϊκό επίπεδο» οι εικόνες με τους δύο Ρώσους

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, βρήκε κάποιες ασυμβατότητες στις φωτογραφίες των δύο υπόπτων για την απόπειρα δολοφονίας του Ρώσου πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια, τις οποίες έδωσε στην δημοσιότητα η βρετανική αστυνομία.



Δεν απείλησε η Ρωσίδα εκπρόσωπος ΥΠΕΞ - Το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών μάλλον θα χάθηκε στη μετάφραση!

Αυτή είναι η μετάφραση των όσων είπε η Ρωσίδα εκπρόσωπος του υπουργείου εξωτερικών,  Μαρία Ζαχάροβα.
 Όπως αντιλαμβάνεται κανείς  όταν την διαβάζει δεν φαίνεται πουθενά να απειλεί την Ελλάδα ώστε να ξεσήκωσε την αντίδραση του υπουργού εξωτερικών κ Κοτζια.
 


Μαύρη μέρα για την Ρώσικη διπλωματία

Η Εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα  σε ανακοίνωση της πριν από λίγο τόνισε τα εξής:

Σήμερα είναι μια μαύρη μέρα για την Ρώσικη διπλωματία. Η Ρωσία εκλαμβάνει την δολοφονία ως τρομοκρατική επίθεση . Το θέμα θα τεθεί επί τάπητος στο συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ.



Η Μόσχα χαιρετίζει την επαναπροσέγγιση ΗΠΑ-Κούβας

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι υποστηρίζει τη νέα σχέση διαλόγου ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και την Κούβα, κάλεσε ωστόσο την Ουάσιγκτον να άρει όλες τις κυρώσεις που επιβάλλει στην Αβάνα.



Μαρία Ζαχάροβα: "Τι θα γίνει Ρ.Τ.Ερντογάν; - Θα παραιτηθείς ή φοβάσαι να αφήσεις την καρέκλα σου;"

"Τι θα γίνει Ρ.Τ.Ερντογάν, δεν θα παραιτηθείς;" ήταν η φράση με την οποία η όμορφη εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα προκάλεσε τον Τούρκο πρόεδρο να κάνει αυτό που είχε υποσχεθεί εάν αποδεικνύονταν ότι η Τουρκία κάνει λαθρεμπόριο πετρελαίου με τους ισλαμιστές του ISIS.