Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Zαεφ: Θα εφαρμόσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών



Μετά την προειδοποίηση την Τρίτη ότι θα είναι αδύνατο να εφαρμοστεί η Συμφωνία των Πρεσπών εάν δεν ξεκινήσουν οι ενταξιακές συνομιλίες μεταξύ της Ε.Ε. και της Βόρειας Μακεδονίας ο Ζόραν Ζάεφ προχώρησε σήμερα σε στροφή 180 μοιρών. 

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας μετά τις προειδοποιήσεις της Αθήνας ότι το «πάγωμα» της Συμφωνίας θα ενισχύσει την αντιπολίτευση στην Ε.Ε και θα επαναφέρει στο τραπέζι το ελληνικό βέτο, είπε ότι θα εφαρμόσει πλήρως την Συμφωνία. 

«Συνεχίζουμε οριστικά με την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Τα κεφάλαια της Ε.Ε. είναι μέρος αυτής. Δουλεύουμε με επιτυχία στις αντιρρήσεις που προήλθαν από την ελληνική πλευρά καθώς και και εκείνες που σημειώσαμε εμείς. Αναμένουμε ότι η ελληνική πλευρά θα κάνει επίσης συγκεκριμένα βήματα, όπως την αντικατάσταση των οδικών σημάτων. Η πρόθεση είναι να στείλουμε ένα αναμφισβήτητο μήνυμα ότι η Συμφωνία των Πρεσπών χρειάζεται να εφαρμοστεί πλήρως γιατί φέρνει σ’ εμάς μία στρατηγική συνεργασία, κέρδη για τον νέο φίλο μας, τον νότιο γείτονα μας και ανοίγει πολλές προοπτικές», υπογράμμισε ο Ζόραν Ζάεφ.