Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Υπ. Δικαιοσύνης: Δεν μπορώ να κάνω τη δουλειά με τα tweets του Τραμπ



Την έντονη ενόχλησή του για την συνήθεια του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να χρησιμοποιεί το Twitter σχολιάζοντας την εξέλιξη υποθέσεων που βρίσκονται στα χέρια της Δικαιοσύνης εξέφρασε ο Γουίλιαμ Μπαρ, με συνέντευξη του στο δίκτυο ABC.

"Η πρακτική αυτή κάνει αδύνατο για εμένα να μπορώ να διαβεβαιώνω τα δικαστήρια και τους εισαγγελείς που υπάγονται στο υπουργείο ότι κάνουμε τη δουλειά μας με ακεραιότητα", υπογράμμισε.

"Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να σταματήσει να σχολιάζει για υποθέσεις που βρίσκονται στα χέρια του υπουργείου Δικαιοσύνης", πρόσθεσε στη συνέχεια ο Αμερικανός υπουργός.

Ο Μπαρ υποστήριξε ωστόσο ότι ότι ο Τραμπ δεν "του ζήτησε προσωπικά τίποτα και δεν παρενέβη πότε στο έργο του".

 

Τα σχόλια αυτά έρχονται τη στιγμή που ο Τραμπ και το υπουργείο Δικαιοσύνης βρίσκονται στο στόχαστρο των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο για την απόφαση τους να ανατρέψουν μια  εισαγγελική πρόταση για καταδίκη του προσωπικού του φίλου, Ρεπουμπλικανού πολιτικού συμβούλου Ρότζερ Στόουν.

Με αφορμή την υπόθεση αυτή και ύστερα από την απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης να μειώσει δραστικά την προτεινόμενη ποινή του κατηγορουμένου, τέσσερις δικηγόροι της πολιτικής αγωγής υπέβαλλαν παραιτήσεις, γεγονός που δημιουργεί ερωτήματα για το εάν ο Τραμπ, άσκησε πιέσεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης υπέρ του παλαιού του συμβούλου.

Ο πρόεδρος Τραμπ πέρασε στην επίθεση το βράδυ της Τρίτης, καταδικάζοντας με έντονο ύφος την αρχική πρόταση της πολιτικής αγωγής και αμφισβητώντας την αμεροληψία του προέδρου της έδρας. Τα ξημερώματα της Τετάρτης, ο Τραμπ έγραψε συγχαρητήριο μήνυμα στο Twitter για την ανάμειξη του υπουργού Δικαιοσύνης Μπιλ Μπαρ στην υπόθεση. «Μπράβο στον Μπαρ για την εμπλοκή του στην υπόθεση, η οποία είχε ξεφύγει εντελώς από κάθε έλεγχο και ίσως να μην έπρεπε να έχει κατατεθεί ποτέ», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος. "