Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Βρέθηκε ομαδικός τάφος με θύματα του ISIS στη Ράκα!



Διακόσια πτώματα, ανάμεσά τους και εκτελεσθέντων από το ISIS, βρέθηκαν σε ομαδικό τάφο κοντά στη Ράκα, την πρώην «πρωτεύουσα» του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια Συρία.

 

Πέντε από τα θύματα ήταν ντυμένα με τις πορτοκαλί φόρμες που φορούσαν συνήθως όμηροι του ISIS, όπως είπε ο επικεφαλής της Πολιτοφυλακής της Ράκα, Γιάσερ αλ Χάμις. «Φορούσαν χειροπέδες και αλυσίδες στα πόδια και τους εκτέλεσαν στο κεφάλι». Πιστεύεται ότι δολοφονήθηκαν πριν από δύο χρόνια και μέχρι στιγμής δεν έχουν ταυτοποιηθεί. Στον ομαδικό τάφο βρέθηκαν επίσης οι σοροί τριών γυναικών που πιστεύεται ότι λιθοβολήθηκαν έως θανάτου. «Τα κρανία τους ήταν σπασμένα και έφεραν ίχνη λιθοβολισμού», είπε ο ίδιος αξιωματούχος.

 

Ο ομαδικός τάφος -άλλος ένας που ανακαλύπτεται στη Ράκα μετά από εκείνον που βρέθηκε τον Απρίλιο του 2018 σε γήπεδο- εντοπίστηκε στις αρχές του περασμένου μήνα στις νότιες παρυφές της πόλης και σύμφωνα με εκτιμήσεις ενδέχεται να υπάρχουν εκεί θαμμένοι έως και 800 άνθρωποι. Η ανακάλυψή του θα βοηθήσει στην ταυτοποίηση αρκετών από τις χιλιάδες αγνοουμένων, μεταξύ των οποίων και αλλοδαποί κρατούμενοι του ISIS.

Πηγή κειμένου: 

iefimerida.gr