Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

ρακα



Βρέθηκε ομαδικός τάφος με θύματα του ISIS στη Ράκα!

Διακόσια πτώματα, ανάμεσά τους και εκτελεσθέντων από το ISIS, βρέθηκαν σε ομαδικό τάφο κοντά στη Ράκα, την πρώην «πρωτεύουσα» του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια Συρία.

 



«Χαιρέτισε» την απελευθέρωση της Ράκα από την αραβοκουρδική συμμαχία το ΝΑΤΟ

Ο Γενικός Γραμματέας του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ χαιρέτισε την Πέμπτη την ήττα του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) στη Ράκα, την από το 2014 de facto πρωτεύουσα του «χαλιφάτου» της οργάνωσης στη Συρία, δύο εικοσιτετράωρα αφού η πόλη καταλήφθηκε από μια αραβοκουρδική συμμαχία που υποστηρίζει η Ουάσινγκτον, κάνοντας λόγο για ένα «σημαντικό βήμα» στον αγώνα εναντίον των τζιχαντιστών.



Απελευθερώθηκε η Παλιά Πόλη της Ράκα από τους τζιχαντιστές

Την απελευθέρωση της Παλιάς Πόλης της Ράκα, της λεγόμενης και πρωτεύουσας των τζιχαντιστών στη Συρία, ανακοίνωσε ο στρατιωτικός συνασπισμός των αμερικανικών και κουρδικών δυνάμεων.

Οι συμμαχικές δυνάμεις κατάφεραν να «σπρώξουν» τους τζιχαντιστές εκτός της περιβόλου της Παλιάς Πόλης, μίας περιοχής εξίσου ιστορικής και συμβολικής.



Συρία: Κατάπαυση του πυρός στη Ράκα ζητά ο ΟΗΕ για την απομάκρυνση των 25.000 αμάχων

Ο ΟΗΕ ζήτησε σήμερα να υπάρξουν «παύσεις» στις μάχες εναντίον των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Ράκα προκειμένου οι άμαχοι να μπορέσουν να διαφύγουν από αυτή τη συριακή πόλη. 



Σκληρές μάχες στην Ράκα – 35 τζιχαντιστές νεκροί

Συνολικά 35 μέλη του αυτοαποκαλούμενου "Ισλαμικού Κράτους" σκοτώθηκαν σε μάχες με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ΣΔΔ) στην πόλη της Ράκας, που παραμένει στα χέρια των τζιχαντιστών.



Ρωσικά ΜΜΕ: Αμερικανοί χτύπησαν με βόμβες φωσφόρου νοσοκομείο στη Ράκα

Στόχος αμερικανών νοσοκομείο στη Ράκα.  Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, κατά τις πληροφορίες που μεταδίδονται αυτή την ώρα, το νοσοκομείο έχει βομβαρδιστεί με βόμβες φωσφόρου.

Η από αέρος επίθεση είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοσχερώς πολλά τμήματα το νοσοκομείου και ασθενοφόρα.