Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Βρετανικός Τύπος: Η κυβέρνηση Μέι υπογράφει τη συμφωνία για το Brexit



Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Βρετανίας θα πραγματοποιηθεί αύριο την Τετάρτη, για να υπογραφεί η συμφωνία Βρυξελλών – Λονδίνου για το Brexit.

Πριν την αυριανή έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, οι υπουργοί κλήθηκαν στο πρωθυπουργικό γραφείο, στο Νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ για να ενημερωθούν για το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων, ενώ πλέον καλούνται να υπογράψουν τη συμφωνία της Βρετανίδας πρωθυπουργού με την ΕΕ. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, θα συζητηθεί το τελικό κείμενο της συμφωνίας για το Brexit, που συμφωνήθηκε την Τρίτη ανάμεσα στους διαπραγματευτές της Μεγάλης Βρετανίας και της ΕΕ. 

Πλέον, οι υπουργοί καλούνται να υπογράψουν το σχέδιο της Τερέζα Μέι, συμπεριλαμβανομένου του κύριου εγγράφου και της συμφωνίας αποχώρησης, ένα πυκνογραμμένο νομικό κείμενο άνω των 400 σελίδων. 

Οι υπουργοί θα έχουν την ευκαιρία να διαβάσουν τα έγγραφα πριν τη συνάντηση και θα τα εξετάσουν προσεκτικά τις διατάξεις που αφορούν στο θέμα των συνόρων με τη Βόρεια Ιρλανδία, που θεωρούνταν και το «βασικότερο αγκάθι» των διαπραγματεύσεων. 

Σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργικού συμβουλίου που επικαλείται το BBC, έχει υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο και από τις δύο πλευρές, μετά από εντατικές συνομιλίες αυτήν την εβδομάδα.