Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Βουτιά θανάτου για επιβάτες λεωφορείου στη Γουατεμάλα



Τουλάχιστον 19 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού, σκοτώθηκαν τη Δευτέρα στη Γουατεμάλα, όταν λεωφορείο με 75 επιβάτες εξετράπη της πορείας του και έπεσε σε φαράγγι βάθους 200 μέτρων στο δυτικό τμήμα της χώρας, ανέφεραν υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.

Ο Κάρλος Σαντίσο, εκπρόσωπος της πυροσβεστικής, δήλωσε πως το λεωφορείο είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα όταν βγήκε εκτός δρόμου, κοντά στην πόλη Ναουάλα, περίπου 160 χλμ. βορειοδυτικά της πρωτεύουσας (Πόλη της Γουατεμάλας). 

"Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν ενήλικοι, ανάμεσα τους μια έγκυος γυναίκα και ένα 10χρονο κορίτσι» δήλωσε ο Σαντίσο σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό και πρόσθεσε ότι περισσότεροι από 20 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε κοντινό νοσοκομείο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και να αντιμετωπιστούν τα τραύματά τους.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αρχών, είναι πολύ πιθανό το τροχαίο να οφείλεται σε πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο σύστημα πέδησης του οχήματος.

Βαρύς ο φόρος αίματος

Δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται πολύνεκρο τροχαίο με λεωφορείο. Όπως μετέδωσαν ΜΜΕ της χώρας, αποτελεί σύνηθες φαινόμενο λεωφορεία με υπεράριθμους επιβάτες να κινούνται με υπερβολική ταχύτητα στο οδικό δίκτυο, σημαντικό τμήμα του οποίου είναι απαρχαιωμένο και κακοσυντηρημένο.

Στις 22 Μαρτίου, επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 34 τραυματίστηκαν σε τροχαίο στο νότιο τμήμα της χώρας. Τον Σεπτέμβριο του 2013 ανασύρθηκαν νεκροί από τα συντρίμμια λεωφορείου 48 επιβάτες, ενώ τουλάχιστον 40 είχαν τραυματιστεί. Το τροχαίο δυστύχημα είχε σημειωθεί σε αυτοκινητόδρομο, 70 χλμ. δυτικά της πρωτεύουσας.

Αγωνιώδεις προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό των τραυματιών

Τραυματίες μεταφέρθηκαν σε κοντινό νοσοκομείο