Τρίτη 26 Μαΐου 2020 -
Rain showers

19 °C

Σήμερα, 26. Μαΐου 2020

Βέλγιο: Ελεύθεροι έξι ύποπτοι για την επίθεση σε υπερταχεία το 2015Η βελγική αστυνομία απελευθέρωσε χωρίς να απαγγείλει κατηγορίες έξι άτομα τα οποία είχε κρατήσει και ανακρίνει χθες σχετικά με μια επίθεση σε υπερταχεία που ταξίδευε μεταξύ του Άμστερνταμ και του Παρισίου τον Αύγουστο του 2015, είπαν εισαγγελείς.

Στην επίθεση εκείνη, ένας άντρας με αυτόματο όπλο τραυμάτισε δύο άτομα στο τρένο προτού ακινητοποιηθεί από επιβάτες.

Οι νέες κρατήσεις ακολουθούν χρονικά μια σειρά από εφόδους της αστυνομίας σε σπίτια το Σαββατοκύριακο, μετά από τις οποίες απαγγέλθηκαν κατηγορίες για σχεδιασμό επίθεσης σε τρεις άντρες.

Οι εισαγγελείς είπαν ότι ένας δικαστής είχε διατάξει έξι έρευνες σε σπίτια και είχε κρατήσει έξι άτομα στην ευρύτερη περιοχή των Βρυξελλών. Δεν βρέθηκε κανένα όπλο ή εκρηκτικό.

"Αφέθηκαν ελεύθεροι, όπως είχε προβλεφθεί, μετά από ορισμένους ελέγχους", είπε εκπρόσωπος του ανώτατου κρατικού εισαγγελέα του Βελγίου. "Επίσης, δεν υπήρξαν κατηγορίες", πρόσθεσε.

Το Βέλγιο παραμένει σε κατάσταση αυξημένου συναγερμού τρείς μήνες αφότου τρεις βομβιστές αυτοκτονίας σκότωσαν 32 άτομα σε επιθέσεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και σε βαγόνι του μετρό.