Παρασκευή 07 Οκτωβρίου 2022 -

Τζόνσον: Η Τουρκία θα παραμείνει βασικός σύμμαχός μαςΤην πεποίθησή του ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να αποτελεί έναν βασικό εταίρο και σύμμαχο της Μεγάλης Βρετανίας στην εποχή μετά την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Μπόρις  Τζόνσον. 

Ο κ. Τζόνσον εξέφρασε επίσης την επιθυμία του να βρεθεί σύντομα μια λύση στα προβλήματα ανάμεσα στην Ε.Ε και την Τουρκία. 

Σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα  Hürriyet , ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών υπενθύμισε τις διαχρονικές σχέσεις φιλίας ανάμεσα στην Τουρκία και τη Μεγάλη Βρετανία κάνοντας λόγο για τη συμφωνία των δύο χωρών για την συμπαραγωγή πολεμικών αεροσκαφών καθώς και την νέα εμπορική συμφωνία Μ. Βρετανίας- Τουρκίας . 

"Είσαστε ένα απαραίτητος σύμμαχος της Βρετανίας. Βρίσκεστε στην πρώτη γραμμή των κοινών μας προκλήσεων" δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ .Τζόνσον. 

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε ακόμα στην συμβολή της Τουρκίας στην κρίση στη Συρία τονίζοντας ότι η χώρα διαδραμάτισε έναν πολύ σημαντικό ρόλο και επανέλαβε ότι ο κοινός στόχος των δύο χωρών είναι η καταπολέμηση των τρομοκρατικών οργανώσεων των Κούρδων του PKK.