Πέμπτη 01 Δεκεμβρίου 2022 -

Τζιχαντιστής ανατινάχθηκε μπροστά σε αστυνομικούς στην ΤουρκίαΕνας «καμικάζι» του Ισλαμικού Κράτους έκανε επίθεση αυτοκτονίας στη νοτιοανατολική Τουρκία, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερις αστυνομικοί, ο ένας σοβαρά.

Ο τζιχαντιστής ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος, κατά την έφοδο της αστυνομίας σε διαμέρισμα στην πόλη Γκαζιάντεπ, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, σε απόσταση 300 χλμ. από την Αττάλεια όπου σήμερα και αύριο πραγματοποιείται η σύνοδος κορυφής της G20.

Ο καμικάζι ανατινάχθηκε την ώρα που πλησίαζαν οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια εφόδου που πραγματοποίησε μια μονάδα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας σε διαμέρισμα σε δεκαόροφο κτίριο της πόλης αυτής, στο οποίο υπήρχαν υποψίες ότι κρυβόντουσαν τζιχαντιστές, διευκρίνισε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Η έφοδος έγινε στο πλαίσιο της έρευνάς της για τη διπλή επίθεση αυτοκτονίας που έγινε στις 10 Οκτωβρίου μπροστά στον σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας και στοίχισε τη ζωή σε 102 διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί για να πραγματοποιήσουν μια πορεία για την ειρήνη.

Επίσης χθες, τέσσερις μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που επέβαιναν σε ένα αυτοκίνητο σκοτώθηκαν από τον τουρκικό στρατό την ώρα που πλησίαζαν σε στρατιωτικό φυλάκιο στην μεθόριο με την Συρία, κοντά στην Γκαζιάντεπ.