Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024 -

Τσαβούσογλου: Ο Τραμπ δεν θέλει να επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία για τους S-400!Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε σημερινές δηλώσεις του αναφέρθηκε στο «καυτό ζήτημα» των S-400 στην Τουρκία και τις όποιες συνέπειες έχει προκαλέσει στις σχέσεις Ουάσινγκτον – Άγκυρας, αλλά και στο πλαίσιο του NATO και στη συνεργασία με τα άλλα κράτη-μέλη της Συμμαχίας.

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών αναφερόμενος στον Αμερικανό Πρόεδρο, δήλωσε πως ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θέλει να επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία λόγω της αγοράς των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-400.

Ειδικότερα, ο Τσαβούσογλου είπε ότι ο Τραμπ προσπαθεί να κρατήσει την υπόσχεσή του, ενώ άλλοι εταίροι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα των stealth μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς F-35 είναι ενάντια στην απόφαση των ΗΠΑ για αποκλεισμό της Τουρκίας.

Στη συνέχεια προσέθεσε ότι «δεν υπάρχει συνοχή στη θέση των Αμερικανών περί επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία λόγω των S-400, αφού ο Πρόεδρος Τραμπ δεν θέλει να επιβάλλει κυρώσεις. Έπειτα ανέφερε ότι τα συστήματα αεράμυνας θα είναι επιχειρησιακά στις αρχές του 2020.

Με πληροφορίες από: Hurriyet