Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Τρόμος σε πτήση από Ίμπιζα - Λονδίνο



Τον τρόμο έζησαν οι επιβάτες πτήσης της Jet2 που εκτελούσε το δρομολόγιο Ίμπιζα - Αγγλία.

Περίπου 35 λεπτά μετά την απογείωση, έπεσαν οι μάσκες οξυγόνου και ο πιλότος τους ενημέρωσε ότι ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν αναγκαστική προσγείωση.

Επικράτησε πανικός και οι επιβάτες πίστεψαν ότι ζουν τις τελευταίες τους στιγμές.

Μια γυναίκα που επέβαινε στην πτήση της Jet2 πήρε το κινητό της και έστειλε στον σύζυγό της το εξής μήνυμα: «Αν συμβεί κάτι, σε αγάπησα». Πίστευε ότι αυτά ήταν τα τελευταία της λόγια.

«Το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ ήταν ότι δεν θα ξαναδώ τα δύο μου παιδιά» δήλωσε μετά την περιπέτεια η γυναίκα. «Επειδή πετούσαμε χαμηλότερα μπόρεσα να γράψω μήνυμα στον άντρα μου. Του είπα "το αεροπλάνο πέφτει και έχουν βγει οι μάσκες οξυγόνου. Αν μου συμβεί κάτι σε αγαπώ". Ήταν τρομακτικό μετά την προσγείωση. Όταν συμβαίνουν όλα αυτά το μυαλό σου σοκάρεται. Μόλις προσγειωθήκαμε όλοι άρχισαν να κλαίνε. Υπήρχε μια γυναίκα που ήταν απαρηγόρητη» είπε επίσης.

Μετά την αρχική δήλωση στους επιβάτες για έκτακτο περιστατικό, ο πιλότος προσπάθησε να ηρεμήσει τους 180 επιβάτες. Τους είπε ότι παρουσιάστηκε ένα μικρό πρόβλημα με αποτέλεσμα να χάσει ύψος το αεροπλάνο. Το αεροπλάνο πραγματοποιούσε αναγκαστική προσγείωση στη Βαρκελώνη όπου παρέμειναν 4 ώρες πριν τελικά πετάξουν για το Λιντς. Πολλοί από τους επιβάτες ήταν τρομοκρατημένοι για να επιβιβαστούν σε άλλη πτήση, με την Jet2 να ζητά συγγνώμη από όλους όσους βρίσκονταν στο αεροπλάνο.