Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Τρεις παλαιστίνιοι νεκροί σε επιδρομή του ισραηλινού στρατού στη Δυτική ΌχθηΟ στρατός του Ισραήλ σκότωσε τρεις Παλαιστίνιους στη διάρκεια νυχτερινής του επιχείρησης σε καταυλισμό προσφύγων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσαν σήμερα οι παλαιστινιακές αρχές.

Η βία και οι συγκρούσεις έχουν αυξηθεί στη Δυτική Όχθη μετά την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας στις 7 Οκτωβρίου.

Οι τρεις άνδρες σκοτώθηκαν «από σφαίρες της ισραηλινής κατοχής» στη διάρκεια συγκρούσεων στον καταυλισμό προσφύγων Φαράα, κοντά στην Τούμπας στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, διευκρίνισε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει σχολιάσει προς το παρόν το περιστατικό.

Βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ισραηλινά στρατιωτικά οχήματα να εισέρχονται στη Φαράα τη νύκτα.

«Δεκάδες νεαροί άνδρες και ένοπλοι άνδρες του καταυλισμού αντιμετώπισαν τις δυνάμεις, προτού αυτές καλέσουν ενισχύσεις, κυρίως εκσκαφείς που προκάλεσαν ζημιές στους δρόμους του καταυλισμού και στο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης», δήλωσε ο Άσεμ Μάνσουρ επικεφαλής της λαϊκής επιτροπής του καταυλισμού προσφύγων.

Ένας από τους τρεις Παλαιστίνιους που έπεσαν νεκροί από τα πυρά των Ισραηλινών στρατιωτών ήταν μέλος ένοπλης παλαιστινιακής οργάνωσης, πρόσθεσε ο ίδιος. Οι άλλοι δύο ήταν άμαχοι «που βρίσκονταν στα σπίτια τους και σκοτώθηκαν από ελεύθερους σκοπευτές που αναπτύχθηκαν στον καταυλισμό», εξήγησε.

Ο ισραηλινός στρατός διεξάγει τακτικά επιδρομές και προχωρά σε συλλήψεις στη Δυτική Όχθη, επιχειρήσεις που έχουν αυξηθεί μετά την έναρξη του πολέμου στη Γάζα, στις 7 Οκτωβρίου, που ακολούθησε την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ.

Έκτοτε περισσότεροι από 400 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τις ισραηλινές δυνάμεις και Εβραίους εποίκους στη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας. Και οι Παλαιστίνιοι έχουν εξαπολύσει πολλές επιθέσεις εναντίον των ισραηλινών στρατευμάτων αλλά και πολιτών στο Ισραήλ και τη Δυτική Όχθη, σκοτώνοντας τουλάχιστον 15 ανθρώπους, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές.