Σάββατο 27 Ιουλίου 2024 -

άμαχοι



Ισραήλ: Απόπειρα επίθεσης με μαχαίρι από Καναδό υπήκοο σε ισραηλινή πόλη

Ένας Καναδός αποπειράθηκε να εξαπολύσει επίθεση με μαχαίρι σε πόλη του νότιου Ισραήλ και «εξουδετερώθηκε», ανακοίνωσε οι ισραηλινές αρχές.

Η ανεπιτυχής επίθεση συνέβη στην είσοδο της Νετίβ Χασάρα, μιας πόλης κοντά στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας.



Το γραφείο ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ λέει ότι η «αναρχία» εξαπλώνεται στη Γάζα

Το Γραφείο του Ύπατου Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (OHCHR) προειδοποίησε σήμερα ότι η «αναρχία» εξαπλώνεται στη Λωρίδα της Γάζας, με λεηλασίες, δολοφονίες και ανταλλαγή πυρών ενώ ο πληθυσμός βρίσκεται αντιμέτωπος με οξεία ανθρωπιστική κρίση.



Χαμάς: 13 νεκροί και 26 τραυματίες από ισραηλινή επίθεση

Δεκατρείς Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 26 τραυματίστηκαν από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σήμερα στη Χαν Γιουνίς, στη νότια Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Χαμάς

Η αεροπορική επιδρομή σημειώθηκε κοντά σε μια περιοχή με αντίσκηνα όπου στεγάζονται εκτοπισμένες οικογένειες στην οδό Ατάρ, ανέφερε το υπουργείο.



Περίπου σαράντα πτώματα εντοπίστηκαν σε δύο συνοικίες στη Γάζα

Η παλαιστινιακή πολιτική άμυνα δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι εντόπισε περίπου 40 πτώματα σε δύο συνοικίες της Πόλης της Γάζας, από τις οποίες είχε αποσυρθεί ο ισραηλινός στρατός, σύμφωνα με την ίδια.



Drones από τον Λίβανο κατέπεσαν εντός του Ισραήλ – Ένας άνθρωπος τραυματίστηκε σοβαρά

Αρκετά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) από τον Λίβανο κατέπεσαν εντός του Ισραήλ σήμερα, Πέμπτη 11/7. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο ισραηλινός στρατός, ενώ ο επικεφαλής τοπικής δημοτικής αρχής δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Channel 12 ότι ένας άνθρωπος τραυματίστηκε σοβαρά.



«Το 60% των μαχητών της Χαμάς έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιόαβ Γκάλαντ υποστήριξε ενώπιον του ισραηλινού κοινοβουλίου ότι το 60% των μαχητών της Χαμάς έχουν σκοτωθεί ή τραυματισθεί κατά την ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Γκάλαντ δήλωσε επίσης ότι το Ισραήλ έχει διαλύσει τα περισσότερα από τα 24 τάγματα που διέθετε η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς κατά την έναρξη του πολέμου.