Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Τραμπ: «Θα πάω σε Ιράκ και Αφγανιστάν όταν το κρίνω απαραίτητο»



Σε συνέντευξη του στο Associated Press, ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μίλησε για όλα.

Μια δήλωσή του ήταν αυτή που απέσπασε πολλές αντιδράσεις, από τους γνωστούς καλοθελητές το κόμμα των Δημοκρατικών δηλαδή και των ΜΜΕ που ελέγχονται από αυτούς, αφού ο Τραμπ απέκλεισε το ενδεχόμενο να επισκεφτεί αμερικανικά στρατεύματα σε εμπόλεμη ζώνη, μια μακρά παράδοση των… «φιλειρηνιστών» Αμερικανών Προέδρων.

Η παράδοση αυτή ερμηνεύεται χρόνια τώρα ως μια συμβολική κίνηση ένδειξης σεβασμού και ένας τρόπος για τον Πρόεδρο να υπενθυμίσει στα αμερικανικά στρατεύματα ότι οι Αμερικανοί τους σκέφτονται σε μέρη όπως το Αφγανιστάν και το Ιράκ, όπου περίπου 20.000 αμερικανικά στρατεύματα παραμένουν σταθμευμένα.

«Θα το κάνω σε κάποιο σημείο, αλλά δεν νομίζω ότι είναι υπερβολικά απαραίτητο», δήλωσε ο Τραμπ την Τρίτη, όταν ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης με δημοσιογράφο της Associated Press.

«Είμαι πολύ απασχολημένος με όλα όσα συμβαίνουν εδώ».

Ο Trump επανέλαβε επίσης ότι ενέκρινε πρόσφατα την πρώτη στρατιωτική αύξηση σε 11 χρόνια.

Σημειώνεται πως ο πρώην πρόεδρος Τζορτζ Μπους επισκέφθηκε συχνά ζώνες πολέμου τις οποίες είχε δημιουργήσει ο ίδιος.

Και λιγότερο τρεις μήνες μετά την προεδρία του, ο Ομπάμα, επισκέφθηκε στρατεύματα στο Ιράκ, ενώ πραγματοποίησε απρόσμενες επισκέψεις σε στρατεύματα στο Αφγανιστάν δύο φορές το 2010, αλλά βέβαια στη Λιβύη που διέλυσε ο ίδιος προσωπικά δεν πάτησε ποτέ το πόδι του…