Σάββατο 22 Ιουνίου 2024 -

Τραμπ: «Αν παραμείνει ο Τ.Μπάιντεν στην εξουσία οι ΗΠΑ θα υποστούν το μεγαλύτερο οικονομικό κραχ στην ιστορία τους»Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, προέβλεψε ότι εάν παραμείνει ο Τζο Μπάιντεν στην εξουσία, οι ΗΠΑ θα υποστούν το μεγαλύτερο χρηματιστηριακό κραχ στην ιστορία τους, ακολουθούμενο από μία οικονομική καταστροφή τύπου Μεγάλης Ύφεσης!

Ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία επισήμανε ότι η οικονομία υπό τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν είναι σε «τρομερά αρνητική» κατάσταση καθώς ο υψηλός πληθωρισμός έχει χτυπήσει τα αμερικανικά νοικοκυριά και έχει διαβρώσει την αγοραστική τους δύναμη.

«Το μόνο πράγμα που κρατά την οικονομία ‘’ζωντανή’’ είναι οι αναθυμιάσεις όσων καταφέραμε κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Tραμπ», έγραψε ο πρώην πρόεδρος, προσθέτοντας ότι, με βάση ορισμένους δείκτες το σωρευτικό επίπεδο πληθωρισμού από τότε που έφυγε από την εξουσία είναι πάνω από 30%!

Επίσημα κυβερνητικά στοιχεία από το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας (BLS) δείχνουν ότι οι τιμές έχουν αυξηθεί κατά περίπου 17% από την ανάληψη των καθηκόντων του Προέδρου Biden.

Ωστόσο, μια εναλλακτική μέτρηση του πληθωρισμού που χρησιμοποιεί την ίδια μεθοδολογία που χρησιμοποίησε η κυβέρνηση Ρέιγκαν, για τη μέτρηση του πληθωρισμού στη δεκαετία του 1980, τοποθετεί αυτό το ποσοστό σε περίπου διπλάσιο ποσοστό, δηλαδή πάνω από 30%.

«Ο πληθωρισμός έχει ηρεμήσει λίγο τώρα, αλλά αυτό οφείλεται στο ότι η οικονομία δεν είναι καλή. Οι αριθμοί για τις θέσεις εργασίας είναι ψεύτικοι επειδή εκατομμύρια άνθρωποι δεν αναζητούν δουλειά», σημείωσε ο Trump.

Μερικοί από αυτούς τους δείκτες περιλαμβάνουν το άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας που έπεσαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2021, τις νέες παραγγελίες για προϊόντα αμερικανικής παραγωγής που σημείωσαν τη μεγαλύτερη πτώση τους εδώ και περισσότερα από τρία χρόνια και έναν προσεκτικά παρατηρούμενο μετρητή εργοστασιακής δραστηριότητας που δείχνει ότι η μεταποιητική δραστηριότητα στις ΗΠΑ συρρικνώθηκε τον Νοέμβριο για 13ο συνεχόμενο μήνα!

«Αν δεν κερδίσω, είναι η πρόβλεψή μου ότι θα έχουμε ένα «κραχ» στο χρηματιστήριο χειρότερο από αυτό του 1929, μια Μεγάλη Ύφεση».

Το «κραχ» του 1929 όχι μόνο προκάλεσε τη μεγαλύτερη πτώση στο χρηματιστήριο ποτέ (ο Dow Jones έπεσε 89%), συνέβαλε επίσης σε μια οικονομική κρίση επικών διαστάσεων που έπληξε την Αμερική για σχεδόν μια ολόκληρη δεκαετία, τη δεκαετία του 1930.

Η ζοφερή πρόβλεψη του Τρμπ, για οικονομική κατάρρευση, εάν αποτύχει να κερδίσει την κούρσα για τον Λευκό Οίκο, έρχεται εν μέσω πρόσφατων δημοσκοπήσεων που δείχνουν ότι προηγείται του προέδρου Μπάιντεν κατά 18 μονάδες σχετικά με το ποιος είναι ο πιο αξιόπιστος στην οικονομία, το πιο σημαντικό ζήτημα για τους ψηφοφόρους.

Η αποτίμηση της προεδρίας Μπάιντεν σημειώνει αρνητικά ρεκόρ όσον αφορά τις οικονομικές προοπτικές

Το ποσοστό αποδοχής του προέδρου Τζο Μπάιντεν, έφτασε στο ιστορικό χαμηλό όλων των εποχών, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, με τους ψηφοφόρους να δίνουν στον πρόεδρο ιδιαίτερα χαμηλούς βαθμούς για τη μετανάστευση και την οικονομία.

Μόλις το 34% των ψηφοφόρων στην τελευταία δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου του Monmouth θεωρεί θετική την επίδοση του προέδρου Biden, η οποία μειώθηκε απότομα από 54% αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του το 2021 και το χαμηλότερο επίπεδο στην ιστορία.

Πάνω από τα δύο τρίτα αποδοκιμάζουν τις επιδόσεις του στους τομείς της μετανάστευσης και του πληθωρισμού.

Παρόλο που ο πληθωρισμός έχει μειωθεί από το πρόσφατο υψηλό των 40 και πλέον ετών του 9,1% σε ετήσια βάση τον Ιούνιο του 2022, πολλοί μήνες αυξημένων ανοδικών πιέσεων στις τιμές έχουν επηρεάσει αρνητικά τις αμερικανικές οικογένειες.

Το Heritage Foundation υπολόγισε πρόσφατα ότι ο πληθωρισμός κοστίζει στην τυπική αμερικανική οικογένεια περίπου 7.400 δολάρια σε χαμένο ετήσιο εισόδημα!

Όσον αφορά τη μετανάστευση, από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο Πρόεδρος Μπάιντεν, υπήρξαν περίπου 8 εκατομμύρια είσοδοι παράνομων μεταναστών σε εθνικό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων των 3,2 εκατομμυρίων μόνο το οικονομικό έτος 2023.

Σύμφωνα με τα συγκλονιστικά προκαταρκτικά στοιχεία που έλαβε το Fox News στις 29 Δεκεμβρίου, έχουν ήδη γίνει πάνω από 276.000 συλλήψεις παράνομων μεταναστών, ακόμη και χωρίς τις τρεις τελευταίες ημέρες του μήνα!

Το τρέχον ρεκόρ των 269.735 συλλήψεων σημειώθηκε τον Σεπτέμβριο.

Την ίδια στιγμή, μόνο 3 στους 10 Αμερικανούς δήλωσαν ότι ο Πρόεδρος Biden δίνει αρκετή προσοχή σε θέματα που είναι πιο σημαντικά για αυτούς, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Monmouth.