Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Τραμπ: Για οτιδήποτε συμβεί, οι ευθύνες στον δικαστή και στη Δικαιοσύνη



Νέα επίθεση κατά του δικαστή που έκρινε προσωρινά άκυρο, ως αντισυνταγματικό, το εκτελεστικό του διάταγμα για τους μετανάστες εξαπέλυσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter.

«Απλώς δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένας δικαστής θα έθετε τη χώρα μας σε τέτοιο κίνδυνο. Εάν συμβεί οτιδήποτε, ρίξτε τις ευθύνες σε αυτόν και στο δικαστικό σύστημα. Άνθρωποι έρχονται μαζικά. Κακό!», δηλώνει ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους.

Υπενθυμίζεται ότι η αίτηση αναίρεσης που άσκησε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για τη διαταγή που ακύρωνε προσωρινά το διάταγμα Τραμπ απορρίφθηκε από την ομοσπονδιακή Δικαιοσύνη της χώρας.

Έτσι, όσοι πολίτες του Ιράν, του Ιράκ, της Συρίας, της Υεμένης, της Λιβύης, του Σουδάν και της Σομαλίας διαθέτουν έγκυρες βίζες, μπορούν να εισέλθουν στις ΗΠΑ, παρά την περί του αντιθέτου εντολή του Αμερικανού προέδρου.

Λίγο αργότερα, ο κ. Τραμπ επανήλθε σημειώνοντας ότι έχει δώσει εντολή στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ να ελέγχει «ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ» τους ανθρώπους οι οποίοι εισέρχονται στην χώρα, ωστόσο οι δικαστικές αποφάσεις κάνουν αυτό το έργο «ιδιαίτερα δύσκολο».