Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Τραγωδία στην Ινδία: Κατέρρευσε γέφυρα στην Καλκούτα - Αναφορές για πολλούς νεκρούς και τραυματίες



Λίγες εβδομάδες μετά την κατάρρευση της γέφυρας στη Γένοβα, αποτέλεσμα της οποίας ήταν να βρουν τραγικό θάνατο δεκάδες άνθρωποι, καταγράφεται νέα τραγωδία - αυτή τη φορά - στην Ινδία και συγκεκριμένα στην Καλκούτα, όπου κατέρρευσε κεντρική γέφυρα, τη στιγμή που χιλιάδες άνθρωποι διέσχιζαν το σημείο με τα πόδια και με αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώτος ανεπίσημος απολογισμός κάνει λόγο για τουλάχιστον πέντε νεκρούς και για τουλάχιστον 19 άτομα, τα οποία έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο τραυματισμένα. Οι αρχές της Ινδίας, ωστόσο, εκφράζουν φόβους για ραγδαία αύξηση του καταλόγου των νεκρών και των τραυματιών, καθώς εικάζεται ότι ένας πολύ μεγάλος αριθμός ανθρώπων έχει εγκλωβιστεί στα χαλάσματα.

 
1999229419992296
 

Η αστυνομία έχει επιβεβαιώσει επισήμως τον θάνατο ενός ανθρώπου, ενώ πηγές από την Πυροσβεστική αναφέρθηκαν σε τουλάχιστον 25 άτομα που έχουν ανασυρθεί από τα χαλάσματα, πολλά εκ των οποίων με σοβαρά τραύματα.

Τα διεθνή ΜΜΕ, επικαλούμενα ανώνυμες πηγές από τις αρχές της Ινδίας, κάνουν λόγο για τουλάχιστον πέντε νεκρούς, ενώ τέσσερις ομάδες διασωστών και ειδικά συνεργεία εργάζονται προκειμένου να απεγκλωβιστούν ή να εντοπιστούν άτομα που είχαν την ατυχία να διασχίζουν το σημείο που κατέρρευσε η γέφυρα.

1999230119992309