Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Τραγωδία στη Γένοβα: Θα κατεδαφιστεί η γέφυρα, ασάφεια για τον αριθμό των νεκρών



Στην κατεδάφιση της γέφυρας, που κατέρρευσε στην Γένοβα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δεκάδες άτομα, αποφάσισαν να προχωρήσουν οι ιταλικές αρχές, οι οποίες και διαμηνύουν ότι οι υπεύθυνοι της τραγωδίας θα βρεθούν και θα πληρώσουν. 

Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν αγωνιώδεις προσπάθειες για τον εντοπισμό επιζώντων, ενώ σύγχυση επικρατεί για τον αριθμό των νεκρών.

Το ιταλικό πρακτορείο ANSA, επικαλούμενο πηγές της πυροσβεστικής έκανε λόγο για τουλάχιστον 35 νεκρούς, ενώ για 30 νεκρούς είχε κάνει νωρίτερα λόγο ο υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι.

Ωστόσο ο επίσημος απολογισμός των αρχών πολιτικής προστασίας αναφέρεται σε 26 νεκρούς και 15 τραυματίες, εκ των οποίων εννέα σε κρίσιμη κατάσταση. 

Οι αρχές αποφάσισαν, εν τω μεταξύ, για προληπτικούς λόγους την απομάκρυνση τετρακοσίων ανθρώπων από τα σπίτια τους, τα οποία βρίσκονται δίπλα και κάτω από την γέφυρα.

Η απόφαση ελήφθη διότι δεν μπορεί να αποκλεισθούν νέες καταρρεύσεις τμημάτων της οδογέφυρας, οι οποίες, αν δεν ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, μπορεί να αυξήσουν ακόμη περισσότερο τον τελικό απολογισμό των θυμάτων.