Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Τούρκοι διαδηλωτές μπέρδεψαν το προξενείο της Ρωσίας και κατέληξαν να διαδηλώνουν στο προξενείο της Ολλανδίας



Τούρκοι διαδηλωτές εθνικιστικού κινήματος, οι οποίοι διαμαρτύρονταν κατά των βομβαρδισμών που εξαπολύει η Ρωσία εναντίον των Τουρκομάνων της Συρίας, μπέρδεψαν τη διεύθυνση του γενικού προξενείου της Ρωσίας στην Κωνσταντινούπολη και κατέληξαν να διαδηλώνουν έξω από το γενικό προξενείο… της Ολλανδίας!
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet, οι διαδηλωτές ξεκίνησαν την Παρασκευή την πορεία τους διασχίζοντας τη λεωφόρο Ιστικλάλ, με κατεύθυνση το γενικό προξενείο της Ρωσίας.Όμως σταμάτησαν δεκάδες μέτρα μακρύτερα από το προξενείο της Ρωσίας και άρχισαν να φωνάζουν τα συνθήματά τους και να πετούν αυγά μπροστά από την αντιπροσωπεία της Ολλανδίας, στην είσοδο της οποίας ωστόσο είναι εμφανές το εθνόσημο της χώρας. Κανείς από τους διαδηλωτές δεν αναγνώρισε το λάθος και συνέχισαν έως το τέλος της διαμαρτυρίας.
«Οργισμένοι Τούρκοι διαδηλωτές μας μπερδεύουν συχνά με τους γείτονές μας. Όπως απόψε που πέταξαν αυγά εναντίον μας», σχολίασε ο γενικός πρόξενος της Ολλανδίας Ρόμπερτ Σούντεμπουμ, στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.
Η πολεμική αεροπορία της Ρωσίας, η οποία διεξάγει τους τελευταίους δύο μήνες αεροπορικές επιδρομές για να στηρίξει τη συριακή κυβέρνηση, βομβάρδισε αυτήν την εβδομάδα χωριά Τουρκομάνων, τουρκόφωνης μειονότητας της Συρίας. Η Τουρκία κάλεσε την Παρασκευή τον πρέσβη της Ρωσίας για να τον προειδοποιήσει και απαίτησε «τον άμεσο τερματισμό αυτής της επιχείρησης».