Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021 -
Ξάστερος ουρανός

11 °C

Σήμερα, 30. Νοεμβρίου 2021

Τουρκικά ΜΜΕ: Συνδέουν τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη με την τριμερής συνάντηση



Με την αυριανή συνάντηση Ρωσίας - Ιράν - Τουρκίας με θέμα τη Συρία συνδέουν τη σημερινή δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή στην Άγκυρα αφήνοντας πολλά ερωτηματικά τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, γίνεται αναφορά στην τελευταία συνέντευξη του Ρώσου πρεσβευτή που είχε δηλώσει ότι θέλουν να δουν την Τουρκία ως μέλος της ‘Πεντάδας της Σαγκάης” και πως όλα εξαρτώνται από την απόφαση της Τουρκίας. Είχε πει μάλιστα ότι δεν θα ζητήσουν από την Άγκυρα να παγώσει τις σχέσεις της με την ΕΕ σε μια τέτοια περίπτωση.  

Η σύνοδος μεταξύ των Υπουργών Εξωτερικών των χωρών αυτών ήταν προγραμματισμένη για τις 27 Δεκεμβρίου αλλά τελικά αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί αύριο στις 20 Δεκεμβρίου.

Ο Ρώσος πρεσβευτής γεννήθηκε το 1954 στη Μόσχα, το 1976 αποφοίτησε από το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας, το 1992 αποφοίτησε από τη Διπλωματική Ακαδημία. Από το 1976 εργαζόταν ως διπλωμάτης. Κατά την περίοδο της Σοβιετικής Ένωσης ανέλαβε καθήκοντα στην Βόρειο Κορέα ως διπλωμάτης, και από το 2001 μέχρι το 2006 ήταν πρέσβης της Ρωσίας στην Βόρειο Κορέα. Στην Τουρκία διορίστηκε πρεσβευτής το 2013. Ήταν παντρεμένος και ήταν πατέρας ενός αγοριού.