Κυριακή 12 Μαΐου 2024 -

Ρώσου



Ρωσία: Μυστηριώδης θάνατος δημοσιογράφου μετά από πτώση - Τι ερευνούν οι εισαγγελείς

Οι ανακριτές ξεκίνησαν τις έρευνες για τον θάνατο του ρώσου δημοσιογράφου Μαξίμ Μποροντίν, ο οποίος πέθανε στο νοσοκομείο έπειτα από την πτώση του από το παράθυρο του πέμπτου ορόφου του διαμερίσματός του στο Εκατερίνεμπουργκ.



Λίγο πριν την επίσκεψη Πούτιν: Εντάλματα σύλληψης για τη δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή στην Άγκυρα

Μία ημέρα μόλις πριν την επίσκεψη στην Τουρκία του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στη χώρα, η Τουρκία διέταξε τη σύλληψη του μουσουλμάνου ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν και άλλων επτά ανθρώπων για τη δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή στην Τουρκία το 2016.



27 Μαΐου: Εορτή του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου

Τη μνήμη του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου τιμά σήμερα, 27 Μαΐου, η Εκκλησία μας. Ὁ Ὅσιος Ἰωάννης γεννήθηκε σὲ ἕνα χωριὸ τῆς λεγομένης Μικρᾶς Ρωσίας, περὶ τὸ 1690, ἀπὸ γονεῖς εὐλαβεῖς καὶ ἐνάρετους. Ὅταν ἔφθασε σὲ νόμιμη ἡλικία στρατεύθηκε, ἐνῶ βασίλευε στὴ Ρωσία ὁ Μέγας Πέτρος.


Ο Τσίπρας "τα είπε" μέσω twitter για Βερολίνο, Ζυρίχη και δολοφονία ρώσου πρέσβη

Τη θλίψη και τον αποτροπιασμό του για τις επιθέσεις στο Βερολίνο και τη Ζυρίχη, καθώς και τη δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή στην Τουρκία εκφράζει με δύο αναρτήσεις του στο twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ταυτόχρονα, εκφράζει τα συλληπητήρια της ελληνικής κυβέρνησης στις οικογένειες των θυμάτων. 

Δείτε τις αναρτήσεις του πρωθυπουργού: 



Ανακοίνωση ΟΗΕ: Τρομοκρατική επίθεση η δολοφονία του Ρώσου πρέσβη

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων καταδίκασε την «τρομοκρατική επίθεση» όπως χαρακτήρισε την δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή Αντρέι Καρλόφ στην Άγκυρα.



Τουρκικά ΜΜΕ: Συνδέουν τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη με την τριμερής συνάντηση

Με την αυριανή συνάντηση Ρωσίας - Ιράν - Τουρκίας με θέμα τη Συρία συνδέουν τη σημερινή δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή στην Άγκυρα αφήνοντας πολλά ερωτηματικά τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.