Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Τουριστική οδηγία πρεσβείας ΗΠΑ στη Ρώμη: "Μείνετε μακριά από το Κολοσσαίο"



 Ο φόβος για ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση σκιάζει και τη Ρώμη.Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην πρωτεύουσα της Ιταλίας συστήνει στους τουρίστες να μείνουν μακριά από το Κολοσσαίο, στο πλαίσιο των αυξημένων μέτρων πρόληψης τυχόν τρομοκρατικών επιθέσεων.

Σύμφωνα με πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η παρουσία τουριστών στην περιοχή του Κολοσσαίου μειώθηκε αισθητά, ενώ ελάχιστή είναι η κίνηση στα εστιατόρια και τα καφέ στην γύρω περιοχή.

Την ίδια ώρα αναστάτωση έχει δημιουργηθεί στα τουριστικά γραφεία που είχαν προπληρώσει για τους πελάτες τους τα εισιτήρια εισόδου στο γνωστότερο μνημείο της Ρώμης καθώς πολλά εξ αυτών ζητούν να επιστραφούν τα χρήματα «λόγω τρομοκρατικής απειλής». Η βασιμότητα τους αιτήματός τους εξετάζεται από τις ιταλικές αρμόδιες αρχές.
Από την πλευρά του ο Δήμος της Ρώμης έκανε γνωστό ότι θα τοποθετηθούν σύντομα στις πύλες του Κολοσσαίου μηχανήματα ανίχνευσης μετάλλου «τελευταίας τεχνολογίας», τα ίδια που χρησιμοποιήθηκαν στην διεθνή έκθεση του Μιλάνου, Expo.
Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο μνημείο αποτελεί σημαντική πηγή εσόδων για τα ταμεία του ιταλικού δημοσίου αφού, κάθε χρόνο, το επισκέπτονται πάνω από έξι εκατομμύρια τουρίστες.