Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Τουλάχιστον 15 νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας στο Μογκαντίσου



Βομβιστής αυτοκτονίας έριξε το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητό του στην είσοδο κεντρικού ξενοδοχείου στο Μογκαντίσου της Σομαλίας, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 15  άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, ανάμεσά τους δύο βουλευτές.

«Οι βουλευτές Μουχάμουν Μοχάμεντ και Αμπντουλάχι Τζαμάκ σκοτώθηκαν στο ξενοδοχείο. Ήταν ο τόπος διαμονής τους. Πολλοί άλλοι άνθρωποι, ανάμεσα τους και βουλευτές διασώθηκαν», δήλωσε ο αστυνομικός Ιμπραίμ Χασάν στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Η ισλαμιστική οργάνωση Αλ Σεμπάμπ, που θεωρείται προσκείμενη στην Αλ Κάιντα, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο ξενοδοχείο Ambassador, που επιλέγεται συχνά ως σημείο συνάντησης από βουλευτές.

Ο αστυνομικός Αλί Μοχάμεντ ανέφερε πως το ξενοδοχείο, που βρίσκεται στην στην καρδιά της πρωτεύουσας, επλήγη από βομβιστική επίθεση με αυτοκίνητο.

«Πιστεύουμε ότι κάποιοι μαχητές βρίσκονται μέσα στο ξενοδοχείο, αλλά δεν είμαστε βέβαιοι. Έως τώρα έχουμε επιβεβαιώσει τρεις νεκρούς και μια δωδεκάδα άλλους τραυματίες», δήλωσε στο Reuters ο Ιμπραχίμ Χασάν.

Αργότερα η αστυνομία ανέφερε πως δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν από την επίθεση, ενώ ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω.