Τρίτη 18 Ιουνίου 2024 -

Τον Ιούνιο του 2027 ο απόπλους του Τιτανικού ΙΙ: Τι ετοιμάζει Αυστραλός δισεκατομμυριούχος



Ένα «πολύ, πολύ ανώτερο του αυθεντικού» αντίγραφο του Τιτανικού ετοιμάζεται να ναυπηγήσει ένας Αυστραλός δισεκατομμυριούχος που ευελπιστεί να μην έχει το τέλος του εμβληματικού Τιτανικού 1.

 Ο λόγος για τον μεγιστάνα Κλάιβ Πάλμερ, που νοίκιασε χώρο στην εμβληματική Όπερα του Σίδνεϊ για να ενημερώσει την παγκόσμια κοινή γνώμη ότι αναβιώνει επί τέλους το όραμά του να φτιάξει ένα πιστό αντίγραφο του Τιτανικού.

Αλλά μετά τη διανομή στους δημοσιογράφους του δελτίου Τύπου, στο οποίο ανέφερε ότι η εταιρεία του, η Blue Star Line, θα ναυπηγήσει «το πλοίο της αγάπης και του απόλυτου στυλ και πολυτέλειας», ο Πάλμερ παραδέχθηκε ότι δεν έχει καταλήξει ακόμη σε συμφωνία με κάποιο ναυπηγείο.

 

O Πάλμερ, που κλείνει τα 70 σε λίγες μέρες, είχε ανακοινώσει για πρώτη φορά τα σχέδια για τον Τιτανικό ΙΙ το 2012. Οι εργασίες για το «Titanic II» ανεστάλησαν το 2015 μετά από διαφωνία πληρωμών μεταξύ μιας από τις εταιρείες του Πάλμερ και της κινεζικής εταιρείας Citic. O Αυστραλός δισεκατομμυριούχος επανήλθε το 2018 υποσχόμενος ότι το νέο υπερωκεάνιο θα αποπλεύσει το 2022.

Σήμερα επέρριψε στην πανδημία της Covid-19 την ευθύνη για τις καθυστερήσεις. Κι υποστήριξε ότι θα πρέπει ο κόσμος να τον πιστέψει αυτή τη φορά επειδή «έχω περισσότερα χρήματα τώρα».

Ο Αυστραλός επιχειρηματίας δήλωσε βέβαιος ότι θα βρει εγκαίρως ναυπηγείο, ώστε να ξεκινήσει η ναυπήγηση του υπερωκεάνιου των 56.000 τόνων στις αρχές του επόμενου χρόνου, ενώ ο απόπλους του Τιτανικού ΙΙ – που θα ακολουθήσει την πορεία του ταξιδιού του αυθεντικού από το Σαουθάμπτον προς τη Νέα Υόρκη το 1912 – προγραμματίζεται για τον Ιούνιο του 2027.