Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024 -

ΤιτανικοςΔισεκατομμυριούχος θα κατασκευάσει τον «Τιτανικό ΙΙ»

Εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία ο Αυστραλός δισεκατομμυριούχος, Κλάιβ Πάλμερ σχεδιάζει την κατασκευή του «Τιτανικού ΙΙ». Πρόκειται για ένα αντίγραφο του μοιραίου πλοίου που βυθίστηκε το 1912 με περισσότερους από 2.200 επιβαίνοντες, από τους οποίους περίπου 700 επέζησαν, καθιστώντας το, το πιο καταστροφικό ταξίδι στον κόσμο.Τον Ιούνιο του 2027 ο απόπλους του Τιτανικού ΙΙ: Τι ετοιμάζει Αυστραλός δισεκατομμυριούχος

Ένα «πολύ, πολύ ανώτερο του αυθεντικού» αντίγραφο του Τιτανικού ετοιμάζεται να ναυπηγήσει ένας Αυστραλός δισεκατομμυριούχος που ευελπιστεί να μην έχει το τέλος του εμβληματικού Τιτανικού 1.Τιτανικός: Υπήρχαν και Έλληνες στη μεγάλη τραγωδία

Για κάποιους είναι η σπουδαία ταινία του Τζέιμς Κάμερον και το πρώτο μεγάλο σόου του Λεονάρντο ΝτιΚάπριο. Για όλους όμως είναι η τεράστια τραγωδία που σόκαρε τον κόσμο στις 15 Απριλίου του 1912.

Το ναυάγιο του Τιτανικού είναι μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες της ανθρωπότητας και πήρε μαζί του στον τάφο άπειρες ψυχές.Ο συγγραφέας που «προφήτευσε» τη βύθιση του Τιτανικού 14 χρόνια πριν συμβεί!

Ο αμερικανός συγγραφέας Morgan Robertson έγραψε τη νουβέλα «Futility» το 1898 λες και ήξερε τα μελλούμενα πριν αυτά λάβουν χώρα.

Μιλώντας για περίεργες ομοιότητες όπως μας λέει το πρακτορείο Associated Press, το βαπόρι περιγράφεται στο βιβλίο ως το μεγαλύτερο πλοίο που κατασκευάστηκε ποτέ. Όσο για το όνομά του; «Τιτάνας» (Titan)!Τα βακτήρια εξαφανίζουν ό,τι έχει απομείνει από τον Τιτανικό

Τα βακτήρια στα βάθη του ωκεανού εξαφανίζουν ό,τι έχει απομείνει από το ναυάγιο του Τιτανικού. Μία ιδιωτική εταιρεία δηλώνει έτοιμη να οργανώσει επισκέψεις στο κουφάρι -με άλλα λόγια, να πουλήσει εισιτήρια σε όποιον επιθυμεί να επισκεφθεί «για τελευταία φορά» το βυθισμένο σκαρί- και την ίδια στιγμή, να αποτιμήσει το μέγεθος της φθοράς.Τιτανικός: Σε δημοπρασία «θησαυροί» από το διάσημο ναυάγιο (φωτογραφίες+βίντεο)

Χιλιάδες αντικείμενα που έχουν διασωθεί από το ναυάγιο του Τιτανικού πρόκειται να διατεθούν σε δημοπρασία τον επόμενο μήνα.