Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Τον Απρίλιο θα λειτουργήσει το νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης



Ο Ερντογάν θα ήθελε να είναι έτοιμο πριν την μάχη των Δημοτικών Εκλογών τον Μάρτιο, αλλά η κατασκευαστική εταιρεία δεν του κάνει το χατήρι.

Σύμφωνα με την Hurriyet, το "Istanbul Airport" αναμένεται να είναι είναι επιχειρησιακά πλήρως λειτουργικό πριν από την 7η Απρίλιου.

Τον περασμένο Οκτώβριο ο "Σουλτάνος" είχε προσγειωθεί με το προεδρικό αεροσκάφος στο αεροδρόμιο, στήνοντας ένα επικοινωνιακό υπερθέαμα. Ωστόσο από τότε μέχρι σήμερα, λίγες μόνο πτήσεις έγινε δυνατό να πραγματοποιηθούν.

Η πλήρης λειτουργία του αναβλήθηκε, αρχικά, έως τον Ιανουάριο κι αργότερα έως τον Μάρτιο.

Αυτην την φορά πάντως οι αρμόδιοι δηλώνουν βέβαιοι ότι το σχέδιο θα πάει ρολόι: Η μεταφορά του νέου αεροδρομίου από το υπάρχον αεροδρόμιο «Ατατούρκ» θα ξεκινήσει στις 5 Απριλίου στις 3 το πρωί (2 ώρα Ελλάδας) και θα διαρκέσει 45 ώρες.

Η IGA, η κατασκευαστική και διαχειρίστρια εταιρεία του αεροδρομίου, γνωστοποίησε ότι θα ενημερώσει για τις εξελίξεις με αναρτήσεις στον ιστότοπό της σύντομα.

Η Γενική Διεύθυνση Κρατικών Αερολιμένων (DHMI) σημειώνει ότι δεν έχει λάβει πληροφορίες σχετικά με τη νέα καθυστέρηση.

Το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης θα μπορεί να διαχειριστεί 90 εκατομμύρια επιβάτες τον χρόνο και μπορεί να επεκταθεί για να φιλοξενεί έως και 200 εκατομμύρια, είχε δηλώσει ο πρόεδρος της χώρας στην τελετή των εγκαινίων.