Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Τη σημαντική θέση του Αζερμπαϊτζάν σε ζητήματα ενέργειας επισήμανε η Μέρκελ



Πριν λίγες ημέρες, η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε ότι η επιτροπή θα διαθέσει περίπου 5,8 εκατομμύρια δολάρια για τη στήριξη του έργου Trans-Anatolian Pipeline Natural Gas, τμήμα του νότιου διαδρόμου φυσικού αερίου (SGC).

Τη σημαντική θέση του Αζερμπαϊτζάν σε ζητήματα ενέργειας επισήμανε σήμερα η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.

«Το Αζερμπαϊτζάν είναι μια σημαντική χώρα για την ΕΕ όσον αφορά τη διαφοροποίηση της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης», ανέφερε η Μέρκελ σε συνάντηση με εκπροσώπους των επιχειρήσεων στην πρωτεύουσα της χώρας.

Η γερμανίδα καγκελάριος έχει ήδη ταξιδέψει στη Γεωργία και την Αρμενία στο πλαίσιο τριήμερης επίσκεψής της. Νωρίτερα, η Μέρκελ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ.

Το Αζερμπαϊτζάν είναι μία από τις βασικές χώρες που συμμετέχουν στο έργο του SGC, το οποίο ξεκίνησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αποσκοπεί στην απόκτηση νέων πηγών προμήθειας φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Το έργο προβλέπει την κατασκευή της υποδομής που θα συμβάλει στην παροχή φυσικού αερίου από την περιοχή της Κασπίας, δηλαδή του Αζερμπαϊτζάν, στην Ευρώπη μέσω της Γεωργίας και της Τουρκίας.