Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Θα πάθετε πλάκα με το τι ταΐζουν τον πρίγκιπα Τζορτζ στο σχολείο του!



Για τους περισσότερους, τα σχολικά γεύματα δεν φέρνουν στο νου τις πιο συναρπαστικές αναμνήσεις. 

Για τους περισσότερους, τα σχολικά γεύματα, σε περίπτωση που πήγαιναν σε ιδιωτικό σχολείο, φέρνουν στο νου καλομαγειρεμένα μεν, απλά φαγητά δε. Και σίγουρα κάποιες φορές φέρνουν στο νου φαγητά που δεν ήταν και δεν είναι τα αγαπημένα κανενός, όπως τα λαδερά και τα όσπρια.  

 

Οταν όμως είσαι ο μελλοντικός βασιλιάς της Μεγάλης Βρετανίας το μόνο σίγουρο είναι ότι ακόμη και το φαγητό στο σχολείο είναι κάτι πολύ σπέσιαλ, τόσο σπέσιαλ που και όταν με το καλό μεγαλώσει θα το θυμάται σαν μια καλή ανάμνηση. 

Ο πρίγκιπας Τζορτζ από πέρυσι φοιτά στο ιδιωτικό σχολείο Thomas’s Battersea, με δίδακτρα 18.000 λίρες το χρόνο. 

Εκτός από ιδιαίτερο πρόγραμμα διδασκαλίας, το οποίο περιλαμβάνει υποχρεωτικά για κορίτσια και αγόρια μπαλέτο, φιλοσοφία (ναι, φιλοσοφία και στα πεντάχρονα) και άλλα που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα, το Thomas’s Battersea έχει και ένα πολύ ιδιαίτερο μενού. Τόσο ιδιαίτερο που παραπέμπει περισσότερο στο μενού γκουρμέ εστιατορίου. 

Το πρωί στα παιδάκια προσφέρονται φρέσκα φρούτα ή κάποια πίτα. Το μεσημεριανό ξεκινάει πάντα με μια μπαγκέτα και σούπα. Ως κυρίως πιάτο, πχ τη Δευτέρα σερβίρεται κοτόπουλο, αλλά φυσικά όχι φτερούγες. Σερβίρεται κοτόπουλο arrabbiata με ζυμερικά ολικής άλεσης. Στο μενού υπάρχει ακόμη ψάρι, σολομός με ζυμαρικά ολικής άλεσης crème fraiche και μπιζέλια. Ακόμη φαλάφελ ψημένα στο φούρνο με φρέσκο χούμους, αργομαγειρεμένο αρνί ραγού, βακαλάο τεριγιάκι με σπανάκι με σκόρδο, αρνί με βερίκοκα, κοτόπουλο piri-piri chicken, καπνιστό χοιρινό με αβγά ποσέ, καπνιστό σολομό με μπρόκολο. 

Οσον αφορά το γλυκό, ο πρίγκιπας Τζορτζ και τα υπόλοιπα παιδάκια στο σχολείο του τρώνε ένα γλυκάκι την ημέρα: Φρεσκοφουρνισμένα Τζαμαϊκανά κέικ τζίντζερ με επικάλυψη λεμόνι, smoothie μπανάνα-φράουλα με μπισκότα βρώμης, μους μάνγκο με passionfruit ή φρεσκότατο κραμπλ ροδάκινο. 

Και επειδή τα παιδιά είναι παιδιά και σίγουρα θα βαρεθούν κάθε μέρα το χούμους και το σολομό που και που τους επιτρέπουν... γουρουνιές, του τύπου λουκάνικα με λαχανικά στον ατμό, πατάτες τηγανητές και κέτσαπ, μακαρόνια με τυρί (φυσικά οργανικό) συνοδευμένα με μπρόκολο ατμού και ψητά λαχανικά ή βιολογικά λαζάνια με λαχανικά.