Σάββατο 15 Ιουνίου 2024 -

Τέσσερις νεκροί βρέθηκαν σε ακυβέρνητο σκάφος στην ΙσπανίαΤέσσερα πτώματα βρήκαν σήμερα οι ισπανικές αρχές σε ακυβέρνητο σκάφος, που επέπλεε κοντά στις ακτές σε νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.

Σύμφωνα με την ισπανική ακτοφυλακή, που έχει αναλάβει την έρευνα, πρόκειται, όπως φαίνεται, για μετανάστες που προσπαθούσαν να φτάσουν στις ισπανικές ακτές από τη βόρεια Αφρική.

Χθες, Πέμπτη, το βράδυ, οι διασώστες ενημερώθηκαν για την παρουσία ενός σκάφους που έπλεε ακυβέρνητο σε απόσταση περίπου 11 ναυτικών μιλίων (περίπου 20 χιλιόμετρα) νοτιοανατολικά της Καρθαγένης, πόλης των νοτιοανατολικών ακτών της Ισπανίας στη Μεσόγειο, στο οποίο βρέθηκαν «τέσσερις άνθρωποι που είχαν πεθάνει», διευκρίνισε εκπρόσωπος.

Το σκάφος αυτό, το οποίο ρυμουλκήθηκε ως το λιμάνι της Καρθαγένης, μπορεί να έμεινε από καύσιμα, όπως ανέφερε η ακτοφυλακή, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Ισπανία είναι μια από τις βασικές πύλες εισόδου παράτυπων μεταναστών στην Ευρώπη.

Το 2023, 56.852 παράτυποι μετανάστες, σχεδόν οι διπλάσιοι από το 2022 (+82,1%), εισήλθαν στη χώρα, λόγω άνευ προηγουμένου αριθμού αφίξεων στα Κανάρια Νησιά, στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Σύμφωνα με την ισπανική μη κυβερνητική οργάνωση Caminando Fronteras, ο αριθμός των μεταναστών που έχασαν τη ζωή τους ή αγνοείται η τύχη τους μετά την απόπειρά τους να φτάσουν στην Ισπανία ανερχόταν σε τουλάχιστον 6.618 το 2023, δηλαδή 18 άνθρωποι κατά μέσο όρο κάθε μέρα.