Σάββατο 28 Μαΐου 2022 -

Τερέζα Μέι: «Λάθος» το διάταγμα Τραμπ για τους μετανάστεςΤο αντιμεταναστευτικό διάταγμα του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ "είναι λάθος και σπέρνει τη διχόνοια" δήλωσε σήμερα, απευθυνόμενη στο κοινοβούλιο, η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι.

Όταν ρωτήθηκε γιατί δεν αντέδρασε άμεσα μετά την υπογραφή του διατάγματος, την περασμένη Παρασκευή, η Μέι είπε ότι η κυβέρνησή της θεωρεί "σαφέστατα ότι το διάταγμα του προέδρου Τραμπ είναι λάθος".

"Θεωρούμε ότι προκαλεί διαμάχες και είναι ένα λάθος", επέμεινε.

Το περασμένο Σάββατο, πιεζόμενη από τους δημοσιογράφους που την συνόδευαν στο ταξίδι της στην Τουρκία, η Μέι είχε αρνηθεί αρχικά να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για το διάταγμα αυτό. Μετά τις επικρίσεις που δέχτηκε, η Ντάουνινγκ Στριτ εξέδωσε τελικά μια ανακοίνωση, τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή, αναφέροντας ότι η πρωθυπουργός "δεν συμφωνεί" με την προσέγγιση του Τραμπ στο ζήτημα.

Την Δευτέρα, ο υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον δήλωσε επίσης στο κοινοβούλιο ότι θεωρεί "λάθος" το διάταγμα, αλλά υπογράμμισε ταυτόχρονα πόσο σημαντικοί είναι οι δεσμοί μεταξύ του Λονδίνου και την Ουάσινγκτον.