Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ταϊλανδός δίνει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε όποιον παντρευτεί την κόρη του



Ένας πλούσιος πατέρας στην Ταϊλάνδη υποσχέθηκε να δώσει προίκα 280.000 ευρώ στον άντρα που θα παντρευτεί την κόρη του, διοργανώνοντας τουρνουά για τους υποψηφίους, αλλά τελικά απέρριψε το σχέδιό του γιατί οι διαγωνιζόμενοι ξεπέρασαν τους 10.000.

Ο πολυεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης αγροκτήματος Ανόντ Ρόθονγκ, από την επαρχία Τσαμπόν της νότιας Ταϊλάνδης, πήρε το θέμα του μέλλοντος της κόρης του Καρνσίτα στα χέρια του.

Αλλά από τότε, 10.000 άνδρες έχουν εμφανιστεί με την ελπίδα να παντρευτούν την 26χρονη κληρονόμο.

Ο 58χρονος πατέρας της μάλιστα, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης αγροκτήματος ντούριαν, απέρριψε αμέσως έναν από τους υποψηφίους ως «πολύ όμορφο» φοβούμενος πως στο τέλος θα ραγίσει την καρδιά της κόρης του.

Αρχικά, σχεδίαζε να διοργανώσει ένα τριήμερο τουρνουά στο αγρόκτημά του, με την ελπίδα να περιορίσει τους υποψήφιους.

Αλλά αφότου το τηλέφωνό του δεν σταματούσε να χτυπάει, ο Ρόθονγκ αποφάσισε να εγκαταλείψει την ιδέα, αναφέρει το Channel News Asia.

Ωστόσο, ορκίστηκε να τιμήσει την «προσφορά» του και να δώσει την προίκα των 280.000 ευρώ.

Όπως είπε: «Ενδιαφερόμενοι γαμπροί, σας παρακαλώ, σταματήστε να μου τηλεφωνείτε.

»Πεθαίνω γιατί το τηλέφωνό μου δεν σταματά να χτυπά. Αφήστε με να ξεκουραστώ».

Μεταξύ των υποψηφίων είναι και ο 28χρονος Πρεμιοσαπόν Κονγκσάι, που έχει συγκεντρώσει 14.000 likes στο Facebook.

«Ενδιαφέρομαι. Είμαι 28 χρονών. Η οικογένειά μου έχει επίσης ένα αγρόκτημα ντούριαν στην επαρχία Τρατ.

»Έχουμε πάνω από 300 δέντρα. Μπορώ να οδηγήσω φορτηγό με 10 τροχούς και τρακτέρ. Σκεφτείτε το κύριε Ανόντ. Σας ευχαριστώ» έγραψε.

Η 26χρονη Καρνσίτα θέλει να χρησιμοποιήσει ένα ποσό της προίκας για να κάνει πλαστική στην Κορέα.

Αλλά ο πατέρας της νύφης λέγεται ότι του απάντησε πως είναι «πολύ όμορφος» και πως θα μπορούσε τελικά να ραγίσει την καρδιά της κόρης του.

Ο περήφανος πατέρας είχε υπογραμμίσει στο παρελθόν πως η κόρη του, που τον βοηθά στην οικογενειακή επιχείρηση, μιλά άπταιστα αγγλικά και Κινέζικα και πως είναι παρθένα.

Σε ορισμένες περιοχές της Ταϊλάνδης, το έθιμο υπαγορεύει πως ένας άνδρας πρέπει να πληρώσει προίκα για την μελλοντική σύζυγό του, αλλά ο Ρόθονγκ λέει ότι θα παραιτηθεί από αυτό το αξίωμα.

Αντ’ αυτού, θα δώσει στον μελλοντικό γαμπρό 280.000 ευρώ καθώς και το αγρόκτημά του, αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Ρόθονγκ λέει ότι δεν υπάρχουν περιορισμοί ως προς την εθνικότητα του υποψηφίου «συζύγου» εφόσον «εργάζεται σκληρά και κάνει την Καρνσίτα ευτυχισμένη».

Όπως είπε: «Θέλω κάποιον να φροντίσει την επιχείρησή μου και να το κάνει καλά.

»Δεν θέλω κάποιον με μπάτσελορ ή πτυχία φιλοσόφου.

»Θέλω έναν έντιμο άνδρα. Θέλω κάποιον που να του αρέσει να εργάζεται σκληρά. Αυτά».

Παρά το γεγονός πως έχει κι άλλα παιδιά, συμπεριλαμβανομένων και γιων που παραδοσιακά θα κληρονομούσαν την επιχείρηση, ο Ρόθονγκ προσθέτει:

«Μόλις αποκτήσω γαμπρό, θα του δώσω όλα τα περιουσιακά μου στοιχεία».

Το αγρόκτημα ντούριαν του Ρόθονγκ επεξεργάζεται καθημερινά περίπου 50 τόνους φρούτων και είναι το μεγαλύτερο στην περιοχή.

Η κόρη πάντως, από την πλευρά της δηλώνει συγκλονισμένη από την δημοσιότητα που έχει πάρει η ανάρτηση του πατέρα της και επιβεβαιώνει πως είναι ακόμη ελεύθερη.

Αλλά υπαινίχθηκε πως ο μελλοντικός σύντροφός της θα πρέπει να δώσει πρώτα μία μάχη για τα χρήματα που θα πάρει από τον πατέρα της, καθώς η ίδια θέλει να χρησιμοποιήσει ένα ποσό για πλαστική χειρουργική στην Κορέα.

Και προσθέτει: «Έμαθα για την ανάρτηση του πατέρα μου όταν ένας φίλος μου την έδειξε.

»Ξαφνιάστηκα αλλά μπορώ να δω την αστεία πλευρά του θέματος.

»Αληθεύει πως είμαι ελεύθερη. Αν ήταν να παντρευτώ κάποιον, θέλω μόνο να είναι ευγενικός και καλός άνθρωπος που θα αγαπά την οικογένειά του».