Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Τα πρώτα λόγια του Πετρούνια στην ΕΡΤ



Σε μία εξαιρετική εμφάνιση στον τελικό των κρίκων ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και ανέβασε την Ελλάδα στον έβδομο ουρανό.
«Ναι ρε Ελλάδα, αυτό έχω να πω μόνο», ήταν τα πρώτα λόγια του χρυσού Ολυμπιονίκη αμέσως μετά την κατάκτηση του μεταλλίου.

Μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ, ο Λευτέρης Πετρούνιας, αυτό το «χρυσό» παιδί του αθλητισμού, δήλωσε συγκινημένος και αφιέρωσε το μετάλλιό του στον πατέρα του.

«Ναι ρε Ελλάδα, αυτό έχω να πω μόνο. Σε κάθε δήλωσή μου «Πάμε Ελλάδα» έλεγα. Έχουμε την ψυχή να πάμε εκεί που μας αξίζει. Ήρθαμε εδώ για να ακούσουμε τον Ζορμπά σε όλο το στάδιο. Για εμένα είναι ό,τι σημαντικότερο να ακούγεται ο Εθνικός Ύμνος. Το αφιερώνω το μετάλλιο στον πατέρα μου, στον προπονητή μου και στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει μυστικό», είπε ο Έλληνας αθλητής που έδωσε και την ψυχή του για να φτάσει στο πιο ψηλό βάθρο.

«Έχουμε δουλέψει πολύ, είχαμε προετοιμαστεί καλά. Θέλει δουλειά, υπομονή και τύχη. Δεν είχα τραυματισμούς από το ευρωπαϊκό και μετά. Καταφέραμε να φορμαριστούμε στην προπόνηση. Ήρθα εδώ, κρατήσαμε τις δυνάμεις μας. Πάντα έχω αγωνία. Η μητέρα μου ήτανε εδώ και της αφιέρωσα το μετάλλιο», κατέληξε ο Χρυσός Ολυμπιονίκης που μετά την πρώτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι κάτοχος ενός σπουδαίου ρεκόρ, που είχε πετύχει και την προηγούμενη δεκαετία ο Δημοσθένης Ταμπάκος.

Ο Πετρούνιας είναι πλέον κάτοχος ένας ξεχωριστού τριπλ κράουν καθώς είναι ο εν ενεργεία κάτοχος του Ευρωπαϊκού, του Παγκόσμιου αλλά και του Ολυμπιακού τίτλου.