Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Συντριβή αεροσκάφους με 85 τραυματίες στο Μεξικό - Έζησαν όλοι



Άγιο είχαν οι επιβάτες εσωτερικής πτήσης της Aeromexico στο Μεξικό. Το αεροσκάφος συνεντρίβη ωστόσο κανένας από τους επιβαίνοντες δεν σκοτώθηκε. 85 άτομα τραυματίστηκαν με τους δυο να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Αεροσκάφος της Embraer 190 εταιρείας Aeromexico που θα εκτελούσε πτήση από την πόλη Ντουράνγκο προς την Πόλη του Μεξικού συνετρίβη, λίγο μετά την απογείωσή του, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 85 επιβαίνοντες αλλά να μην σκοτωθεί κανένας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπος της πολιτειακής Πολιτικής Προστασίας, Αλεχάντρο Καρδόσα, ορισμένοι έχουν υποστεί «σοβαρές κακώσεις», αλλά οι περισσότεροι φέρουν «επιπόλαια» τραύματα.

Ωστόσο το πολιτειακό υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι δύο από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε «κρίσιμη» κατάσταση.
Σαράντα επτά άνθρωποι εισήχθησαν σε νοσοκομεία, σύμφωνα με τις αρχές, ενώ οι υπόλοιποι μπόρεσαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Το αεροσκάφος, έκανε αναγκαστική προσγείωση αμέσως μετά την απογείωσή του, καθώς χτυπήθηκε από χαλάζι και ισχυρό μετωπικό άνεμο. Σύμφωνα με επιβάτες, η ορατότητα ήταν πολύ κακή ήδη από πριν από την απογείωση.

Η Aeromexico είναι μια από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες του Μεξικού και έχει ενταχθεί ως ιδρυτικό μέλος στη συμμαχία Skyteam, στο πλευρό της Air France.

Τον Ιούλιο του 1981, αεροσκάφος που εκτελούσε πτήση της ίδιας εταιρίας είχε συντριβεί κατά την απογείωσή του στην Πολιτεία Τσιουάουα, με αποτέλεσμα 32 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.