Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Συνετρίβη πυροσβεστικό ελικόπτερο στην Κωνσταντινούπολη - 7 νεκροί



Ελικόπτερο της Πυροσβεστικής συνετρίβη το πρωί της Παρασκευής στην Κωνσταντινούπολη και συγκεκριμένα στην περιοχή Beylikdüzü.

Στο ελικόπτερο επέβαιναν οι δύο πιλότοι,ένα στέλεχος του τουρκικού ομίλου φαρμακευτικών και οικιακών προϊόντων Eczacibasi και τέσσερις ρώσοι επιβάτες, περιλαμβανομένου και του διευθυντή ρωσικών επιχειρήσεων του ομίλου, ανέφερε ο πρόεδρος της εταιρίας.

Το ελικόπτερο συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης.

Συνετρίβη πυροσβεστικό ελικόπτερο στην Κωνσταντινούπολη - 5 νεκροί [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Νωρίτερα το τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε πως ελικόπτερο που μετέφερε υψηλόβαθμα επιχειρηματικά στελέχη συνετρίβη σε τουρκικό αυτοκινητόδρομο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε επιβαίνοντες, αφού προσέκρουσε σε τηλεοπτικό πύργο σε μια περιοχή έξω από την Κωνσταντινούπολη.

Το CNN μετέδωσε, επικαλούμενο τουρκικούς αξιωματούχους, πως τα επτά άτομα που επέβαιναν στο ελικόπτερο ήταν τρεις Τούρκοι, οι δύο από αυτούς πιλότοι, και τέσσερις ξένοι. Το πρακτορείο ειδήσεων DHA μετέδωσε πως τέσσερις Ρώσοι επέβαιναν στο ελικόπτερο.

Το ελικόπτερο τύπου Sikorsky S-76 έπεσε στα βόρεια του αυτοκινητοδρόμου Ε-5 με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι χτύπησε τηλεοπτικό «πύργο». Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι η πυκνή ομίχλη που επικρατούσε από το πρωί είναι η πιθανότερη αιτία του δυστυχήματος. 

Περισσότεροι από 50 πυροσβέστες και διασώστες βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο σημείο.