Σάββατο 04 Δεκεμβρίου 2021 -
Μερική συννεφιά

13 °C

Σήμερα, 4. Δεκεμβρίου 2021

Συνεχίζεται το κυνήγι: Εντάλματα σύλληψης για 110 ενεργά στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας της ΤουρκίαςΗ καταδίωξη του Φετουλάχ Γκιουλέν και των οπαδών του από τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος το 2016 αλλά και τις πρόσφατες εκλογές που έδωσαν δεκάδες υπερεξουσίες στον... «σουλτάνο».

Ως μέρος της έρευνας και του ξεσκαρταρίσματος όλων των δημοσίων τομέων της χώρας από υποστηρικτές της FETÖ, που έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση, το γραφείο του επικεφαλής εισαγγελέα της Άγκυρας εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για 110 εν ενεργεία αξιωματικούς και υπαξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας της Τουρκίας.

 

Στα εντάλματα αναφέρονται με τις θέσεις τους: 3 σμήναρχοι, 2 αντισμήναρχοι, 6 επισμηναγοί, 3 σμηναγοί, 18 υποσμηναγοί, 1 ανθυπολοσμηναγός και 77 υπαξιωματικοί, ενώ 5 από τους υπόπτους αναφέρθηκαν ως πιλότοι.

Σύμφωνα με τα εντάλματα όλοι οι ύποπτοι βρίσκονται στις 16 πόλεις της Άγκυρας, ενώ όπως έγινε γνωστό, εξ αυτών έχουν συληφθεί 85.