Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Συνάντηση Τραμπ - Ομπάμα στον Λευκό Οίκο



Οι εορτασμοί ξεκίνησαν χθες με την άφιξη των Τραμπ στην Ουάσινγκτον, σύντομες ομιλίες του νέου πλανητάρχη, την ανοιχτή γιορτή στο άγαλμα του Λίνκολν και το δείπνο που δόθηκε και στο οποίο παραβρέθηκαν οι υπουργοί και υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ.

Λίγο πριν τις 5 το απόγευμα Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ πήγαν στον Λευκό Οίκο όπου τους υποδέχθηκαν ο Μπαράκ και η Μισέλ Ομπάμα για τσάι και ακολούθως, τα δύο ζευγάρια θα πάνε μαζί στο Καπιτώλιο, το κτίριο στο οποίο στεγάζεται η Γερουσία.

Η συνάντηση με τους Ομπάμα

Φορώντας ένα μαύρο κουστούμι με γαλάζια γραβάτα ο Μπαράκ Ομπάμα μαζί με την γυναίκα του Μισέλ, η οποία επέλεξε ένα μπορντώ φόρεμα για την περίσταση υποδέχτηκε τον Ντόναλντ και την Μελάνια Τραμπ στον Λευκό Οίκο. Τα δυο ζευγάρια αντάλλαξαν θερμούς χαιρετισμούς, με φιλιά και αγκαλιές ενώ το ζεύγος Ομπάμα έδωσε και ένα δώρο στον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ.

 

Ο Τραμπ ανέβηκε τα σκαλιά του Λευκού Οίκου. Φίλησε την Μισέλ Ομπάμα, ενώ ο Μπάρακ Ομπάμα έδωσε το χέρι του στη Μελάνια καθώς ανεβαίνει τις σκάλες.

Οι Τραμπ έδωσαν ένα δώρο στο ζεύγος Ομπάμα, κάτι σε ένα γαλάζιο κουτί από το Τtiffany. Οι Ομπάμα δείχνουν κάπως αμήχανοι.

Ολοι μαζί γυρίζουν και ποζάρουν για την φωτογραφία. Ολοι χαμογελούν.

Στη συνέχεια οι Ομπάμα συνοδεύουν τους Τραμπ στα ενδότερα.

Ο Μπάρακ Ομπάμα μάλιστα ακούγεται να λέει στον Τραμπ: «Κύριε Πρόεδρε! Πως είστε; Συγχαρητήρια»

 

 

 

 

 

 

 

Νωρίτερα, ο Μπάρακ Ομπάμα βγήκε από το οβάλ γραφείο για τελευταία φορά και χαμογελαστός είχε ένα διάλογο με τους δημοσιογράφους.

Ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ άφησε στο οβάλ γραφείο ένα γράμμα προς τον Ντόναλντ Τραμπ, ενώ εξερχόμενος ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους «Νιώθετε νοσταλγία», απάντησε «ναι» ο Ομπάμα και εν συνεχεία τον ρώτησαν αν έχει κάποια τελευταία λόγια προς τον αμερικανικό λαό τονίζοντας «Σας ευχαριστώ».