Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Συγκίνηση: Βρήκαν την εξαφανισμένη κόρη τους μετά από 24 χρόνια



Μετά από 24 χρόνια πόνου και ασταμάτητων ερευνών, ένα ζευγάρι αγκάλιασε και πάλι την κόρη τους που είχε εξαφανιστεί σε ηλικία τριών ετών.

Η ιστορία των Wang Mingqing και της συζύγου του Liu Dengying έχει προκαλέσει συγκίνηση σε εκατομμύρια Κινέζους, που παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την επανασύνδεση αυτή.

Η Qifeng εξαφανίστηκε από τους δρόμους της πόλης Chengdu στο 1994. Ο πατέρας της πουλούσε φρούτα και την άφησε μόνη της για μερικά λεπτά μέχρι να πάει μερικά μέτρα παραπέρα και να κάνει ψιλά για να δώσει ρέστα σε κάποιον πελάτη. Έλλειψε μόνο μερικά λεπτά αλλά όταν επέστρεψε το νήπιο είχε εξαφανιστεί.

«Η κόρη μας γνώριζε μόνο τα μικρά μας ονόματα και δεν ήξερε που ζούμε» είπε η μητέρα της, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής της.

«Για τους επόμενους έξι μήνες, εγώ την αναζητούσα στους δρόμους με τα πόδια ενώ ο άντρας μου κάνοντας ποδήλατο. Ήταν σαν να ψάχνουμε για ψύλλους στα άχυρα» διηγήθηκε η ίδια.

Αρκετά χρόνια αργότερα ο Wang Mingqing άρχισε να εργάζεται ως οδηγός ταξί και αναζητούσε ίχνη της κόρης του μέσα σε μια πόλη 14 εκατομμυρίων κατοίκων. Είχε κολλήσει σχετική αφίσα πάνω στο ταξί του ενώ είχε τυπώσει και κάρτες με τα στοιχεία της κόρης του. Φυσικά, ενημέρωνε όλους τους πελάτες του για το προσωπικό του δράμα και τους ζητούσε να επαναλάβουν την ιστορία σε φίλους και γνωστούς.

Τοπικές εφημερίδες ασχολήθηκαν με την ιστορία εξαφάνισης της κόρης του ενώ στη συνέχεια το ρεπορτάζ προβλήθηκε και στο μεγαλύτερο δίκτυο China Central Television. Η ιστορία «άγγιξε» τον κόσμο και πριν από μερικούς μήνες, ένας αστυνομικός ζωγράφισε ένα σκίτσο για το πώς θα έμοιαζε η μικρή σήμερα.

Την αφίσα αυτή είδε κάποια στιγμή η κόρη τους, σήμερα 27 ετών… Η Qifeng ζούσε πλέον χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά και οι θετοί της γονείς της είχαν πει ότι την βρήκαν στο δρόμο. Δεν γνώριζε, όμως, πολλά για την οικογένειά της, παρότι πάντα είχε ερωτήματα για το παρελθόν της.

Βιολογικοί γονείς και κόρη συναντήθηκαν πριν από μερικές ημέρες.

«Από σήμερα, ο πατέρας σου είναι εδώ» είπε ο Wang Mingqing, αγκαλιάζοντας την κόρη του.

Εικόνες από την επανασύνδεσή τους έκαναν τον… γύρο των κοινωνικών δικτύων και προβλήθηκαν στην τηλεόραση.

«Δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τίποτα… Ο πατέρας σου θα σε στηρίζει» ανέφερε ο Wang Mingqing, εμφανώς συγκινημένος.