Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Στη Γκάνα η πρώτη στάση της σόλο περιοδείας της Μελάνια Τραμπ



Στη Γκάνα βρίσκεται η Μελάνια Tραμπ, στο πρώτο σόλο ταξίδι της ως «Πρώτη Κυρία» των ΗΠΑ.

Χαράσσοντας τον δικό της διπλωματικό δρόμο, η σύζυγος του Αμερικανού προέδρου επέλεξε ως πρώτο σταθμό την αφρικανικής περιοδείας της τη Γκάνα. Θέλοντας να δώσει στο στίγμα της στην διεθνή σκηνή, η Μελάνια θα προσφέρει - άθελά της- ένα απολαυστικό θέαμα στους φωτογράφους.

 

«Μπορεί η Μελάνια να γίνει πρέσβειρα της μόδας στη Γκάνα;», διερωτάται το BBC επικαλούμενο δημοσιογράφους στη Γκάνα. 

Στο Διεθνές Αεροδρόμιo Κοτοκά την υποδέχτηκαν, εκτός από την «Πρώτη Κυρία» της χώρας, πολλές μαθήτριες ντυμένες με παραδοσιακές στολές κραδαίνοντας σημαίες της χώρας. 

 

Ένα κοριτσάκι της πρόσφερε μία ανθοδέσμη και η Μελάνια έσπευσε να το αγκαλιάσει στοργικά. 

«Η Πρώτη Κυρία που οργάνωσε αυτό το ταξίδι μόνη της σύμφωνα με τους συνεργάτες της, φάνηκε πολύ χαλαρή και χαμογελαστή όταν έφτασε στη χώρα», δήλωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η τρίτη σύζυγος του Ντόναλντ Τραμπ περπάτησε στο «κόκκινο χαλί» επιλέγοντας ένα φόρεμα με κόκκινες και λευκές πινελιές.Όπως μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ, σε λίγη ώρα θα συναντηθεί με τον ηγέτη της χώρας, Nana Akufo-Addo στην προεδρική κατοικία.

Για τους συνεργάτες της, η αφρικανική περιοδεία της Μελάνια Τραμπ είναι μία «διπλωματική και ανθρωπιστική επίσκεψη» με την οποία σκοπεύει να επικεντρωθεί στα παιδιά και την «ευημερία» τους, μέσω της καμπάνιας #BeBest.

Μετά τη Γκάνα η Μελάνια θα επισκεφθεί το Μαλάουι, την Κένυα και την Αίγυπτο.