Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Στα χέρια του Κατάρ το ιστορικό Plaza της Ν. Υόρκης



Στον έλεγχο του Κατάρ φέρεται να περνάει ένα από τα πιο φημισμένα ξενοδοχεία της Νέας Υόρκης, το Plaza Hotel. Σύμφωνα με πληροφορίες της WSJ, που επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές, η Katara Hospitality, fund του εμιράτου, που αγοράζει και διαχειρίζεται ξενοδοχεία ανά τον κόσμο εκ μέρους της κυβέρνησης, έχει αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο του ιστορικού ακινήτου, που ανεγέρθηκε το 1907, έναντι 600 εκατ. δολαρίων. 

 Το ξενοδοχείο, στη νοτιοανατολική ακρη του Σέντραλ Παρκ, στο Μανχάταν, είναι ένα από τα γνωστά κτίρια στον κόσμο, με τις αναφορές σε μυθιστορήματα και ταινίες να είναι συχνές. Στους προηγούμενους ιδιοκτήτες του συγκαταλέγονται ο Κόνραντ Χίλτον και ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος κάποτε το είχε συγκρίνει με τη Μόνα Λίζα. 

Η Katara φέρεται να εξαγόρασε το μερίδιο 75% της ινδικής Sahara Group και ένα μερίδιο 25% από την εταιρεία real estate με έδρα της Νέα Υόρκη, Ashkenazy Acquisition Corp. και τον εταίρο της, που δεν είναι άλλος από τον Σαουδάραβα πρίγκιπα Αλ Γουαλίντ μπίν Ταλάλ.

Η συμφωνία, που όπως μεταδίδει η WSJ, έκλεισε την Δευτέρα, περιλαμβάνει τα 282 δωμάτια, αλλά και τα εμπορικά καταστήματα, του ξενοδοχειακού συγκροτήματος.

Εκπρόσωποι των Ashkenazy, Katara αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες.