Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Κατάρ



Εκπρόσωπος ΥΠΕΞ Κατάρ: «Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας»

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης Τύπου σήμερα Τρίτη (23/1), δήλωσε πως σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαμεσολαβητικές προσπάθειες με στόχο τον τερματισμό του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.



Έξι παιδιά θα επιστραφούν στην Ουκρανία από τη Ρωσία μετά από μεσολάβηση του Κατάρ

Εξι παιδιά θα επιστραφούν στην Ουκρανία από τη Ρωσία βάσει μιας συμφωνίας για την οποία μεσολάβησε το Κατάρ, δήλωσε σήμερα καταριανός αξιωματούχος, ενώ μια πηγή η οποία εμπλέκεται στη διοργάνωση των επιστροφών δήλωσε ότι τα παιδιά αυτά έμεναν με συγγενείς στη Ρωσία ή σε ελεγχόμενο από τους Ρώσους έδαφος. Τα παιδιά είναι καθ’ οδόν προς την Ουκρανία μέσω Μόσχας, πρόσθεσε η πηγή.



Μητσοτάκης: Κοινή βούληση με Κατάρ η εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας στην ενέργεια

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στο Κατάρ, γεγονός που υποδηλώνει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των δύο πλευρών για την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων, ιδιαίτερα στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία περιφερειακής αστάθειας και ενεργειακής κρίσης.



Κατάρ: Σάλος για τον «κοινωνιολόγο» και το μάθημα για το «πώς οι Μουσουλμάνοι πρέπει να δέρνουν τις γυναίκες τους»

Οργή έχει προκαλέσει το βίντεο ενός αυτοαποκαλούμενου «κοινωνιολόγου» από το Κατάρ για τον τρόπο με τον οποίο οι Μουσουλμάνοι πρέπει να χτυπούν τις γυναίκες τους.



Έγραψε ιστορία το Κατάρ, κατέκτησε για πρώτη φορά το ασιατικό Κύπελλο

Το Κατάρ κέρδισε με 3-1 την Ιαπωνία στον τελικό στο Ντουμπάι και κατέκτησε για πρώτη φορά το ασιατικό Κύπελλο.



Κατάρ: Η χώρα σαρώθηκε από καταιγίδες και σφοδρούς ανέμους

Καταιγίδες συνοδευόμενες από σφοδρούς ανέμους προκάλεσαν νέες πλημμύρες σήμερα στο Κατάρ, για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα.

Ορισμένες περιοχές δέχθηκαν μέσα σε μερικές ώρες σχεδόν τόση βροχή όση πέφτει συνήθως σε έξι μήνες.